x

Sila je jaka u poduzetništvu: biznis nazvao po liku iz filma Star Wars!

Jednom davno u dalekoj galaksiji... u redu, jednom ne tako davno, 2013., u Hrvatskoj, sila se probudila. Mladi poduzetnik Matija Matečić je odlučio pokrenuti servis za online izdavanje računa i razmišljao kako ga nazvati.

Osim tržišnih zakonitosti da ime mora biti jednostavno, pamtljivo i vezano uz uslugu, Matija je htio da to bude i nešto osobno. S obzirom na to da je višegodišnji predsjednik Udruge ljubitelja zvjezdanih ratova MosCroatia, znači veliki Star Wars fan, dosjetio se kako će se servis zvati Solo po liku Han Solo! Zašto baš Solo?

 

„Solo sam izabrao za ime jer sam u tom nazivu, osim što odgovara fokusu na mikro poduzetnika - solera, našao poveznicu sa Star Warsima. Naime, jedan od glavnih likova Zvjezdanih ratova je Han Solo, također soler koji je shvatio važnost pripadanja zajednici i pomaganja drugima za opće dobro.“ objasnio je Matija.

 

Servis Solo je besplatan do tri računa mjesečno sa svim funkcionalnostima uključujući i fiskalizaciju, a taj se paket zove Jabba (džaba) po Star Wars liku Jabba the Hutt. Tako na adresi https://solo.com.hr osim izvrsnog i povoljnog servisa za izradu računa možete pronaći i pravi mali homage filmu Star Wars, za poznavatelje franšize.

 

„Na  help desk chatu imamo agenta koji se zove Han Solo i agenticu pod imenom Leia. Neki korisnici to prepoznaju te nam se rado pohvale kako su i oni fanovi.“ dodaje Matečić.

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.