x

Sinoćnji SFF u znaku ``Maratonaca``!

U čast legende regionalnog glumišta, pokojnog Bore Todorovića, sinoć je u okviru Sarajevo Film Festivala upriličena gala in memoriam projekcija kultnog filma ``Maratonci trče počasni krug``.

``Ovo je projekcija u čast velikana jugoslovenskog glumišta Bore Todorovića. Mnogi od nas odrasli smo uz generaciju kojoj je pripadao Bora. Mnogi od nas su mijenjali svoje profesije kako bi ušli u film i teatar zahvaljujući Bori i njegovim kolegama, stoga nam je dužnost da na Sarajevo Film Festivalu učinimo sve da nove generacije znaju ko su bili Bora Todorović i svi njegovi drugovi i drugarice koji su radili klasike jugoslovenske kinematografije``, kazao je uoči sinoćnje projekcije Mirsad Purivatra, direktor SFF-a.

 

On je dodao da je film ``Maratonci trče počasni krug``, reditelja Slobodana Šijana iz 1982. godine, jedan od onih koji se sto puta gledaju na televiziji. 

 

``Veliko nam je zadovoljstvo da su nam se večeras pridružili članovi porodice Todorović, supruga Karolina i kćerka Dana, te jedan od njegovih najvećih prijatelja i kolega, glumac Bogdan Diklić. Sa nama je tu i Emir Hadžihafizbegović, jedan od rijetkih bh. glumaca koji su imali priliku da rade s Borom. Uživajte u filmu``, poručio je Purivatra.

 

Bora Todorović je preminuo 7. jula ove godine u 84. godini života.

(Klix.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.