x

Šitake pečurke najbolja prevencija raka?!

Svi znaju da su pečurke hranljive i da ne dodaju mnogo kalorija obroku a nova istraživanja ukazuju da bi šitake (Shiitake) mogle da pobjede rak.

Ekstrakt iz japanske šitake pečurke ubija polno prenosivi humani papiloma virus (HPV) koji izaziva rak grlića materice. HPV je veoma raširen i veoma zarazan i ova infekcija utiče na kožu i vlažne obloge membrane, na primjer grlića, usta i grla, piše Dejli mejl. 

Više od tri četvrtine žena dobije ovaj virus tokom života a neki sojevi mogu izazvati rak grlića materice. Američki istraživači pronašli su ekstrakt AHCC koji se nalazi u šitake pečurkama i koji igra važnu ulogu u prevenciji raka izazvanog HPV-om. 

U studiji sa miševima, AHCC supstanca je dovela do uništavanja HPV-a za 90 dana.Takođe, ova supstanca je smanjila rast cervikalnog tumora.

AHCC je suplement za koji istraživači smatraju da će jednog dana zamijeniti HPV vakcinu. 

"Rezultati ove studije su veoma ohrabrujući", tvrdi dr Džudit Smit sa Univerziteta Teksas i dodaje: "Ova studija, inicirana 2008, godine pokazuje da AHCC ima potencijal da liječi HPV infekciju". 

AHCC djeluje i kao imunoterapija podstičući tijelo da se samo bori protiv bolesti. AHCC povećava i broj ćelija prirodnih ubica infekcija.

 

Izvor: b92.net/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.