x

Sjajan meč u Skenderiji: Italija slavila protiv Zmajeva!

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je u okviru Međunarodnog turnira odigrala meč drugog kola protiv Italije.

 

Azzuri su slavili pobjedu protiv izabranika Duška Ivanovića. Konačan rezultat bio je 70:75

Prva četvrtina se igrala koš za koš, a na kraju su Italijani otišli na pauzu sa pola koša prednosti 20:21. I u drugoj četvrtini Italijani su bili uspješniji sa jednim poenom razlike pa se na odmor otišlo rezultatom 38:40.

 

Treća četvrtina je također bila neizvjesna, a naši momci su uspjeli smanjiti rezultat, pa je na kraju trećeg perioda rezultat glasio 61:62.

 

U četvrtom periodu Italijani su odigrali malo jaču odbranu, a naše igrače nije išao vanjski šut kao i tokom čitavog meča, a također treba istaći da su nas Talijani ostavili bez koša u posljednjem periodu više od pet minuta, pa su Italijani na kraju slavili sa 75:70.

 

Najefikasniji na meču bio je Datome koji je imao double-double učinak sa 21 poenom i 10 skokova, a u našem timunajefikasniji su bili Teletović sa 15 i Stipanović sa 14 poena.

 

Treba pohvaliti i publiku koja je u velikom broju stigla u dvoranu Mirza Delibašić kako bi bodrili naše Zmajeve, ali je i aplauzom pozdravila Italijane.

 

Naša reprezentacija će sutra od 17 sati i 30 minuta igrati protiv Crne Gore.

 

Izvor: scsport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.