x

Sjajno izdanje Sulejmanovića u porazu Cibone od Cedevite!

Bh. reprezentativac Emir Sulejmanović odigrao je odličnu utakmicu protiv Cedevite, koja je kao gost savladala Cibonu rezultatom 89:85 u 23. kolu ABA lige.


Emir Sulejmanović - 21 poen protiv Cedevite by goloviliga

Sulejmanović je za nešto manje od 22 minute provedene na terenu postigao 21 poen uz šut za dva poena 7/8 (80%), a za tri 1/2. Sa linije slobodnih bacanja Sulejmanović je ubacio četiri poena (4/6), a svemu tome je dodao šest skokova i tri ukradene lopte.

 

Sa druge strane, Džanan Musa je za 18 minuta na terenu postigao tri poena, ali je na kraju ipak imao više razloga za zadovoljstvo zbog pobjede svog tima.

 

Cibona je bolje otvorila meč i nakon prve četvrtine je vodila sa 25:18. Cedevita se do odlaska na odmor vratila u utakmicu i na poluvrijeme se otišlo pri rezultatu 46:41 za Cibonu, da bi u nastavku gostujući tim došao do potpunog preokreta i pobjede u gradskom derbiju.

 

Najefikasniji igrač u redovima pobjedničkog tima bio je Boatright sa 24 poena, dok je Cibonu predvodio upravo naš Sulejmanović.

 

Cedevita je zahvaljujući ovoj pobjedi ostala na drugom mjestu, koje joj za sada donosi duel sa Partizanom/Budućnosti u polufinalu doigravanja. Do kraja regularnog dijela sezone ostala su još dva kola.

 
Izvor: Sportsport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.