x

Skinite za čas fleke sa odjeće!

Mrlje od znoja ne samo da ne izgledaju lijepo, već i imaju neprijatan miris. Pogledajte kako možete da ih se riješite na jednostavan način.

Fleke od znojenja su najvidljivije na bijelim stvarima. Odstranjivanje žutih mrlja od znoja ponekad oduzima dosta vremena i energije, ali koristeći određene lako dostupne proizvode, možete da se oslobodite nastalog problema, a da pri tom ne oštetite strukturu vlakna.

 

Vodonik peroksid (hidrogen 3%)

 

Sunđerom, umočenim u rastvor hidrogena, prebrišite sva mjesta na kojima ste primjetili žute mrlje. Možete da ga naprskate pomoću raspršivača. Ostavite da odstoji pola sata, a poslije toga, veš isperite u vodi i ostavite da se suši.

 

Aspirin ili andol 

 

Aspirin i andol (acetilsilicilna kiselina) na veliko iznenađenje mnogih su veoma efikasni protiv znojnih fleka.

 

Treba uzeti dvije tablete, isitniti ih u prah, pa promiješati u 100 ml tople vode. Natopiti sunđer u taj rastvor, prebrisati fleke i ostaviti odevni predmet na par sati. Poslije toga, odeću oprati i osušiti.

 

Rastvor 

 

Stare tragove dezodoransa ispod pazuha na odjeći, možete lako da uklonite sljedećim rastvorom: Promiješajte 1 dozu deterdženta za sudove, 2  sode bikarbone i 4 doze 3%-og hidrogena. Temeljno promiješajte i nanesite smjesu na zaprljan dio. Dodatno istrljajte četkicom.

 

Ostavite da odstoji 2 sata, nakon toga, odjevni predmet operite. Ovaj rastvor odlično uklanja žute fleke sa bijele odjeće nastale od znoja, a možete ga koristiti i na šarenim stvarima, ali prethodno testirajte na trajnost boje.

 

Izvor: Kolektiv.me/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.