x

Škoda Octavia od sada s osvježenom unutrašnjošću!

Nakon predstavljanja decentnih redizajniranih detalja na karoseriji, Škoda je objavila i fotografije na kojima se može vidjeti kako izgleda osvježena unutrašnjost njihovog najprodavanijeg modela.

Unutrašnjost Octavije, čija su nova prednja svjetla izazvala oprečna mišljenja, dobila je novo ambijentalno osvjetljenje s nekoliko ponuđenih boja koje sada spada u dio standardne opreme paketa Style i L&K. Po prvi put, tu je i mogućnost grijanja upravljača. 

 

Unutrašnjost paketa opreme Ambition karakteriše dvobojna kombinacija materijala i crna instrumentna ploča. Redizajnirani su i nosači za čaše na centralnoj konzoli, a među opcionu opremu spadaju sklopivi stolići na naslonima prednjih sjedišta. U prtljažniku praktičnije karavanske Octavije sada je prenosiva LED lampa za osvjetljenje koja se može vidjeti i u većem modelu Superb Combi.

 

Pored ponuđene mogućnosti memorisanja postavki vozačkog sjedišta, multimedijalnog sistema, klima-uređaja, sistema za asistenciju, profila vožnje i vanjskog i unutrašnjeg osvjetljenja, među najvažnije novosti redizajnirane Octavije spadaju unaprijeđeni multimedijalni sistemi kojima se sada upravlja preko većih displeja s kojima su uklonjeni pojedini tasteri. Sistem Bolero sada ima 8-inčni display, a Columbusom koji je rezervisan za skuplje specifikacije opreme upravlja se preko 9,2-inčnog displeja.

 

S osnovnim paketom opreme tu su sistemi Apple CarPlay, Android Auto, MirrorLink i SmartGate za povezivanje s mobilnim telefonima koji se, opciono, mogu puniti bežičnim putem. 

 

Škoda je prve isporuke osvježene Octavije planirala početkom naredne godine, a nekoliko mjeseci kasnije u prodajne salone trebale bi stići Octavia Scout i Octavia RS koja bi uskoro mogla dobiti i još snažnije izdanje.

 

Izvor: klix.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.