x

Škoda će umjesto rally automobila radije proizvoditi hibride!

Prvi čovjek češke automobilske kompanije u vlasništvu VW-a tvrdi da će Škoda umjesto rally automobila radije proizvoditi hibride, opovrgavajući tako glasine da će Škoda nastaviti tamo gdje je sa svojim uspješnim WRC timom stao Volkswagen.

Izvršni direktor Škode Bernhard Maier isključio je svaku mogućnost da će Škoda u narednoj sezoni WRC šampionata (World Rally Champioship) sa svojim tvorničkim timom popuniti prazninu koja je nastala nedavnom odlukom Volkswagena o potpunom povlačenju iz WRC-a sa završetkom ovogodišnje sezone.

 

Maier je dodao da će u Škodi naredne sezone nastaviti učešće i paralelnu podršku privatnim timovima u kategoriji WRC2 (Fabia R5), a na pitanje o eventualnom preuzimanju već pripremljene nove šasije WRC Pola koja bi se adaptirala za rally-cross šampionat ili nastup na Dakaru, Maier je također odgovorio negativno.

 

Umjesto učešća na trkama, Maier kaže da su u Škodi trenutno mnogo više okrenuti prema budućim cestovnim automobilima i njihovim hibridnim verzijama. Prvi u nizu Škodinih hibridnih automobila trebao bi biti model Superb, a u planu je i proizvodnja automobila koji će pokretati samo elektromotor(i).

 

``Naš primarni cilj je da na tržištu svake godine imamo barem jedan novi model``, zaključuje Meier.

 

Izvor: Klix.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.