x

Skrhana majka upozorava sve roditelje: Nikad ne dajte djeci ovaj lijek, moju bebu je ubio!

Kad je primjetila da njeno dijete kašlje i ima groznicu, odlučila je da mu da lijek koji ona i suprug godinama koriste za smirivanje ovih simptoma.

Mala djeca, a naročito bebe, veoma su osjetljivi i zato treba dobro da pazite kako ih njegujete i liječite, prenosi Stil.

 

Jedna majka iz Meksika naučila je to na teži način, ali je odlučila da upozori sve druge roditelje da ne ponavljaju grešku zbog koje je ona izgubila svoje dvogodišnje dijete.

 

Naime, ona je kad je došla sa posla, primjetila da njeno dijete kašlje i ima groznicu. Odlučila je da mu utrlja na grudi lijek koji ona i suprug godinama koriste za smirivanje ovih simptoma.

 

Uradila je to, stavila dijete da spava, a zatim je i ona zaspala. Kada se ujutro probudila, vidjela je da njeno dijete ne diše. Brzo ga je odvela kod ljekara, ali već je bilo kasno.

 

Nakon što su čuli šta se dogodilo, ljekari su objasnili majci da mast koju je utrljala na bebine grudi kod djece izaziva pojačano lučenje sluzi, za čak 60 odsto, koja blokira disajne puteve i zbog čega beba više nije mogla da diše.

 

Potpuno je nevažno koji je lijek u pitanju, stručnjaci ističu samo jedno - djeca su mnogo osetljivija od odraslih, njihov organizam ne može da podnese ono što je za tijelo odrasle osobe normalno i zato strogo treba voditi računa i djeci davati isključivo lijekove koji su prilagođeni njihovom uzrastu, i to isključivo prepisane i dozirane od strane ljekara.

 

Izvor: Kurir.rs/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.