x

Skupa do smrti! Ljubavna priča koja je dirnula svijet!

Njihove porodice i prijatelji se slažu, ako je ikad postojalo dvoje ljudi koji su bili stvoreni jedno za drugo, onda su to Helen i Les Braun.

Rođeni istog dana, 31. decembra 1918. godine, Helen i Les bili su dvoje zaljubljenih tinejdžera čija je ljubav prerasla u nerazdvojnih 75 godina braka. 

``Moja majka je često govorila da ne želi vidjeti oca kako umire, a on bez nje nije htio živjeti``, rekao je njihov najmlađi sin Daniel.

 Njih dvoje su se upoznali u srednjoj školi ``Hantington Park`` i zajedno pobjegli 1937. godine i vjenčali se protiv volje svojih roditelja. Helen je dijete iz radničke klase, a Lesova porodica je bila imućnija, pa su obje porodice smatrale kako taj brak neće moći opstati. Međutim, njih dvoje su znali da hoće.

 Preselili su se u Long Bič 1963. Ona je bila domaćica koja se ponekad bavila kupoprodajom zemljišta, a Les je imao fotostudio u kojem je radio kao fotograf za mornaricu. 

Iako su rođeni istog dana, Braunovi su bili prilično različite osobe. Njihovi sinovi tvrde kako je Helen bila veoma stroga, a otac ležerniji.

Helen je oboljela od raka želuca, a Les od Parkinsonove bolesti. Njihova bezuvjetna ljubav potrajala je do samog kraja: ona je umrla 16. jula, a njen suprug samo jedan dan nakon nje.

Izvor: kurir-info.rs/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.