x

Slatkiš kome niko ne može da odoli: Najlakši i najbrži način da napravite čizkejk!

Slijedite ove korake i biće bez greške!

Sastojci za biskvit: 3 jaja; 180 g šećera; 1 vanilin šećer; 180 g brašna; 60 ml ulja; 80 ml mlijeka. 

 

Sastojci za fil: 500 g mascarpone sira; 100 g šećera u prahu; 50 ml pavlake za kuvanje; 300 ml slatke pavlake; 3 lista želatina; 150 g džema od šumskog voća; 350 g zamrznutog voća (maline, borovnice); 60 g šećera; sok od jedne narandže; 3 lista želatina.

 

Za biskvit mikserom umutite penasto jaja, šećer i vanilin šećer pa dodajte ulje i nastavite mutiti. Potom naizmenično dodajte brašno i mlijeko. Podijelite testo na dva dijela pa ispecite dva tanka biskvita u namazanom kalupu za torte. Pecite 15 - 20 minuta na 190 °C, zavisno o boji koju želite da ima biskvit. Za fil potopite želatin u ledenu vodu. Slatku pavlaku umutite u čvrst šlag (pazite da se ne pretvori u maslac). Pavlaku za kuvanje zagrejte, a kada provri, sklonite je s vatre pa joj dodajte želatin i stalno mešajte da se otopi i ohladi.

 

Laganim pokretima razradite sir, dodajte mu želatin i pavlaku za kuvanje, zatim šećer, a na kraju u ohlađeno lagano umiješajte umućeni šlag. Džem od šumskog voća zagrejte. Stavite jedan biskvit u kalup i prelijte ga vrućim džemom pa poklopite drugim biskvitom. Po drugom biskvitu rasporedite krem od sira i poravnajte površinu pa odložite u frižider na dva sata.

 

Za preliv od voća potopite želatin u ledenu vodu. Iscedite narandžu. Šećer svjetlo karamelizujte pa zalijte sokom od narandže i kuvajte da se karamel otopi. Potom dodajte 100 g voća, a kada prokuva, sklonite s vatre pa dodajte želatin. Mešajte minut da se želatin rastopi, a zatim usitnite štapnim mikserom.

 

Dodajte preostalo voće i ohladite. Prelijte preko sira, stavite u frižider na još dva sata.

 

Izvor: Cafe.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.