x

Slišković: Na Koševu priželjkujem najmanje bod!

Samo dan nakon povratka iz Slovenije gdje su zaustavljeni u drugom pretkolu Lige prvaka od Maribora, Blaž Slišković sjeo je pred novinare i osim o Mariboru govorio o onome što slijedi već od sutra, a to je nova sezona Premijer lige u kojoj Zrinjski brani naslov prvaka naše zemlje.

Istakao je da Zrinjski na dvije utakmice protiv Maribora ni u jednom trenutku nije bio u podređenom položaju kako u Mostaru, a još više u Mariboru, uz žal zbog neprolaska u treće pretkolo Lige prvaka. 

 

“Nije veliki problem vratiti igrače, jer smo prije utakmice rekli da se trebamo koncentrirati na te dvije utakmice, a nakon Maribora ćemo razmišljati o prvenstvu. Vjerujem da će se igrači lako vratiti u našu zbilju, a to je prvenstvo gdje su ambicije naslov prvaka, kao i prošle sezone. Idemo u Sarajevo igrati otvoreno, da pokušamo odigrati što kvalitetnije i osvojiti najmanje bod. vratimo. Naravno da ćemo nastojat pobijediti, jer samo iz takve zamisli možemo ostvariti pozitivan rezultat“, kazao je trener Zrinjskog.

 

Slišković za meč na Koševu može računati na gotovo sve igrače iz kadra. Novajlije koje su se posljednje priključile treninzima vjerovatno će biti u kombinaciji.

 

“Ne znam za Handžića koji je tu od utorka i čiju spremu moramo procijeniti, dok će Barišić gotovo sigurno biti tu jer je s nama već sedam dana. Nakon Kajkutovog odlaska morali smo hitno reagovati i pronaću adekvatnu zamjenu, jer smo ostali samo na Mrkaiću koji u posljednje vrijeme bio i povrijeđen. Handžić je kvalitetan igrač, i vjerujem da će se uklopiti u naš sistem igre“, dodao je Baka.

 

Izvor: Sportsport.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.