x

Šljokičaste “suze”: Novi trend hara Instagramom!

Najgore što može da vam se desi kada ste lijepo našminkane jeste da se rasplačete. Nebitno da li je riječ o suzama radosnicama ili ste se samo rastužile, razmazana šminka nije lijepa. Pa, možda ste tako mislile do sad, ali kada budete vidjele novi trend koji “hara” Instagramom, možda se i predomislite!

Riječ je o šljokičastim “suzama”, odnosno načinu šminkanja koji daje efekat kao da ste plakale, razmazale se, a onda na sve to stavile šljokice. U redu, to ne zvuči baš najprivlačnije i logično, ali, prije nego što pobjegnete odavde glavom bez obzira, pogledajte fotografije i shvatićete o čemu se radi.

 

Čak, može se reći da poprilično zanimljivo izgleda, zar ne? A neobično i kreativno u svakom slučaju jeste.

 

Naravno da ove devojke ne plaču stvarno, već su se samo malo “zanijele” sa šminkanjem u cilju osmišljavanja nečeg drugačijeg i neviđenog. Dakle, ovakav efekat je namerno napravljen, ali zaista izgleda kao da su emocije odradile svoje. Čak, čini se kao da tuga može biti jako lijepa!

 

U nekim slučajevima, malo “razmazanih” šljokica na obrazima i podočnjacima izgleda zaista zanimljivo i nekako umjetnički, dok je u nekim malo pretjerano. Ipak, sve zavisi od toga šta volite, ali i koje kombinacije boja koristite. Kontrastne boje nisu uvijek najbolje rješenje, ali pretežno “crni” makeup u kombinaciji sa, recimo, srebrnim šljokicama može izgledati zanimljivo.

 

Naravno, ovakav način šminkanja neće pristajati svakoj djevojci, niti je odgovarajući za sve prilike. Djevojke koje su smjele i vole da isprobavaju nove trendove svakako će uznati da ponesu i ovaj neobičan trend, ali sigurno će biti i onih koje misle da je ovo bizarno.

 

Ukoliko ipak želite da isprobate šljokičaste “suze”, isprobajte ih za večernje prilike, jer će izgledati mnogo primjerenije nego u dnevnim varijantama.

 

Izvor: Nezavisne.com

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.