x

Šljokice i sjajna odjeća nose se i preko dana!

Osim za ljetne večeri, metalik komade za dan kombinirajte na traperice, kožnate detalje, uz majice s natpisima... Imate li metalik haljinu, ne ustručavajte se - slobodno je nosite i preko dana.

Večernja moda osvojila je svijet dnevnog odijevanja. Formula je vrlo jednostavna: nešto sjajno kombinira se s nečim običnim. 

 

Tehnologija tekstila i inovacije materijala utjecale su na poplavu sjajnih tkanina: usporedno s organskim pamukom razvio se predivan trend blistavih jakni, minica, kaputa i inih komada u kojima glumimo morske sirene. Sad brendovi poput Balenciage, Saint Laurenta... donose novi stilski horizont na kojemu sunce nikad ne zalazi.

 

U vodstvu su metalik tonovi pozicionirani kako bi istaknuli ženstvenu siluetu pješčanog sata. Tu su ne samo sitne šljokice, nego i kristali, pa veliki listići. Ovakvi stylinzi često zaobilaze jaki make-up jer je sjaj na odjeći dovoljan. No ako poželimo imitirati lude osamdesete ili disko sedamdesete, onda je jaka šminka poželjna, ponajprije kroz blistavo sjenilo koje ove sezone vlada kozmetičkim torbicama. 

 

S druge strane, tu su neodoljivi modni dodaci, na primjer cipele koje imaju površinu ogledala ili torbice iz futurističke radionice stila. 

 

Nakon pobjedničkih tonova zlatne i srebrne, tu su i ostale nijanse kojima se kite sirene - plavetnilo mora donosi nam i čarobnu skalu od zelenkaste do tirkizne, a žuta je na strani sunca, njihova dobra prijateljica i vrhunska partijanerica.

 

Za ljubiteljice minimalizma vodeća je legendarna crna u novom ruhu, sjajna, optočena sitnim šljokicama koje predstavljaju teksturu ljuski koje okrećemo prema želji - gore ili dolje. Često su upravo šljokice na raznim kreacijama, osobito ako je kroj jednostavan: svaki put kad povučemo rukom po njima, one otkrivaju neki drugi motiv. 

 

Ima tu i futurističkih smjernica, osobito onih iz šezdesetih, kad je Paco Rabanne predstavio svijetu svoj blistavi rad, inspiriran odlaskom na Mjesec. U to vrijeme pisala nam se sjajna budućnost, a moda je reagirala na sebi svojstven način i okupala se u Mjesečevu sjaju. Nakon toga je došlo sunce, u sedamdesetima i osamdesetima, čime je svijet odijevanja otkrio još sjajnije lice. Sjajni materijali odlično se snalaze i u poslovnim lookovima, a koži, trapericama i majicama s natpisima idealan su stilski suputnik.


Izvor: 24sata.hr

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.