x

Slovenci u zadnjoj četvrtini ubacili samo dva poena!

Litvanija je u derbiju grupe D Svjetskog prvenstva u Španiji pobijedila Sloveniju sa 67:64. 

Kobna je za Slovence bila posljednja četvrtina u kojoj su zabili samo dva poena! Dakle, samo 13 poena je palo u zadnjih 10 minuta, od čega su 11 ubacili Litvanci.

 

Slovenija je izašla kao pobjednik u prvoj četvrtini koja je bila dosta neizvjesna. Braća Dragić i društvo su vodili 24:22 nakon prvih 10 minuta. Preokrenuli su Litvanci početkom druge dionice, ali su se Slovenci vratili, pa su imali plus osam na poluvremenu (44:36).

 

Cijelom trećom četvrtinom je Slovenija vodila, imala u jednom trenutku i plus 11, ali je u zadnju četvrtinu ušla pri vodstvu 62:55. I onda je uslijedila po Slovence nevjerovatna zadnja dionica. 

 

Litvanci su napravili 11:0 seriju u četvrtoj četvrtini i na kraju su stigli do pobjede i prvog mjesta u grupi D. Uspio je Dragić da smanji na 66:64, ali je Župan promašio napad za pobjedu. 

 

Valanciunas je sa 12 poena predvodio Litvance, dok je Lavrinović dodao 11 poena. Lorbek je na suprotnoj strani imao 14 poena, Župan 13, a braća Zoran Dragić 10, odnosno Goran 12 poena, ali je Goran šutirao 5/14. 

 

Izvor: sportsport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.