x

Službeno: Nurkić zbog povrede propušta kvalifikacije!

Trenutno najveća zvijezda bh. košarke Jusuf Nurkić neće igrati u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Naš fantastični centar je povrijedio koljeno, te će zbog toga propustiti ostatak priprema košarkaške reprezentacije u Italiji, kao i kompletne kvalifikacije za Eurobasket. 

``Svi ostali mediji pišu da je u pitanju umor. To nije tačno. U pitanju je koljeno. Ako bih ga nastavio opterećavati, mogao bih riskirati ozbiljnu povredu``, rekao je Nurkić za SportSport.ba.

 

Nurkić je već obavio detaljne preglede koljena. Nažalost, veliki napori tijekom sezone i nastupi bez veće pauze su učinili svoje i magnetna rezonanca je pokazala kako dalji napori nisu mogući i da koljeno bh. centra treba odmor.

 

Ako bi nastavio s treninzima i nastupima Nurkić bi rizikovao mnogo težu povredu. Koljeno jednostavno ne bi izdržalo i došlo bi do ogromnih problema za bh. košarkaša u ostatku njegove karijere.

 

``Žao mi je da ne mogu pomoći reprezentaciji. Posebno mi je žao mi je da sad neki ljudi žele napraviti priču da sam otišao iz reprezentacije. Stvarno nije uredu da tako pričaju.. Uvijek sam govorio da ću igrati za BiH i tako će i biti u budućnosti. Moje zdravlje je u pitanju. Stvarno mi je žao ako neko misli drugačije``, govori sjajni bh. centar, koji je siguran da će i bez njega ekipa ostvariti plasman na Evropsko prvenstvo.

 

``Siguran sam da će momci i bez mene biti prvi u grupi i kvalifikovati se na Eurobasket.  Želim im svu sreću``, rekao je na kraju razgovora za naš portal Nurkić.

 

Jusuf Nurkić je kompletnu sezonu odigrao bez pauze. Začudio je sve u Denver Nuggetsima odlukom da nastupi za U-20 reprezentaciju ovog ljeta, a iako ima nevjerovatnu želju za nastupom u dresu Bosne i Hercegovine, njegovo zdravlje je u ovom trenutku mnogo važnije za sve nas...

 

Izvor: sportsport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.