x

Smršali ste, ali koža vam i dalje visi? Evo šta možete da uradite!

Nagli gubitak kilograma osim što nije dobar za zdravlje, nije dobar ni za liniju.

- Koža ne može da prati mršavljenje i zato je bolje postupno mršaviti i pritom intenzivno vežbati jer će to koži vratiti elastičnost. Mršavljenje je tek prvi korak do savršene linije. 

 

- Važno je koristiti i kreme koje učvršćuju kožu. Najbolji izbor su losioni na bazi aloe vjere i vitamina A i C jer podstiču proizvodnju kolagena i doprinose zategnutijem izgledu. 

 

- Predugo izlaganje suncu nije dobro za kožu jer je isušuje i usporava proizvodnju kolagena čime se povećava rizik od bora, piše All Women Stalk. 

 

- Nakon mršavljenja koži su potrebni pilinzi jer oni poboljšavaju cirkulaciju i vraćaju koži elastičnost. Stručnjaci se slažu da su najbolji oni na bazi morske soli. 

 

- Slično kao i pilinzi i masaže poboljšavaju cirkulaciju, a dobra prokrvavljenost omogućava lakše upijanje losiona koji koži vraćaju elastičnost. 

 

- Da biste podstakli uklanjanje otrova i ubrzali cirkulaciju, napravite kućni “body wrapping”. Metoda omotavanja tijela plastičnom folijom, prije čega se koža premazuje gelom protiv celulita, smanjiće natečenost i osigurati zategnutiji izgled kože. 

 

- Joga, dizanje tegova, sklekovi, čučnjevi i pijenje dovoljno vode blagotvorno djeluju na kožu i čine je čvršćom. 

 

- Potrebna je ishrana bogata proteinima koji pomažu u izgradnji mišića. 

 

- Šampone i gelove za tuširanje koji sadrže sulfate najbolje je izbjegavati jer su suviše agresivni. Oni isušuju, brišu prirodne masti zbog čega koža gubi elastičnost. 

 

- Ricinusovo ulje i eterično ulje lavande saveznici su lijepe kože, ali potrebno ih se svaki dan umasirati u kožu.

 

Izvor: 24sata.rs/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.