x

Smrskani automobili: Muškarac iz Goražda poginuo u sudaru kod Foče!

U saobraćajnoj nesreći koja se jutros dogodila u blizini Foče smrtno je stradala jedna osoba. Kako je potvrđeno saobraćajna nesreća se dogodila jutros oko 2:30 u blizini Foče na području Općine Goražde, odnosno na magistralnom putu M20 Foča - Goražde u mjestu Mrđelići. 

Automobil u kojem su bile četiri osobe sudario se s kombijem, koji je prevozio šestoricu odbojkaša OK Maglić iz Foče.  Tri osobe iz automobila su povrijeđene, dok je jedna nažalost preminula.

 

Mjesto događaja su osigurali službenici PS Foča u FBIH i službenici MUP-a BPK Goražde, koji su obavili uviđaj, a u toku su istražne radnje kojim rukovodi glavni kantonalni tužilac Mirsad Bilajac. 

 

``Nemamo još svih podataka, ali uzrok nesreće je najvjerovatnije neprilagođena brzina uslovima kolovoza, tako da je došlo do zanošenja na putu. Osoba koja je upravljala automobilom Renault Megane, a koji se kretao iz pravca Foče prema Goraždu, izgubila je kontrolu nad vozilom i udarila u kombi koji je išao iz pravca Foče prevozeći odbojkaše, koji su se vjerovatno vraćali sa utakmice. Bilo je šest osoba u kombiju, a pet osoba je lakše povrijeđeno. Oni su prevezeni u bolnicu u Foču. Osobe iz Goražda su prevezene u bolnicu u Goraždu. Vještačenje je u toku, tako da ćemo više informacija imati kasnije``, izjavio je za portal Klix. ba Mirsad Bilajac, glavni kantonalni tužilac iz Goražda.

(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.