x

Snimljen dramatičan trenutak: Pogledajte kako su hrabri građani nasrnuli na napadača i zadržali ga do dolaska policije!

Jedna je osoba poginula, a najmanje 10 ih je povrijeđeno jutros 20 minuta nakon ponoći u sjevernom Londonu, nakon što se muškarac bijelim kombijem zaletio među vjernike koji su izašli iz džamije u Finsbury Parku, saopćila je londonska policija, koja je taj događaj nazvala ``velikim incidentom``. 

Policija je saopćila kako su primili dojavu 20 minuta iza ponoći i to zbog sudara na Seven Sisters Roadu, koja prolazi kroz područje Finsbury Parka.

 

Četrdesetosmogodišnjak, koji je vozio bijeli kombi, ubrzo je uhapšen. Hrabri prolaznici i sudionici ovog nemilog incidenta zadržali su muškarca koji se zaletio među vjernike. Prevezen je u bolnicu radi predostrožnosti i psihičke evaluacije, a potom će biti predat policiji.

 

Premijerka Theresa May izjavila je da policija ovaj slučaj tretira potencijalnim terorističkim napadom te da će vlade održati vanredni sastanak.

 

U međuvremenu je Muslimansko vijeće Velike Britanije izvijestilo kao su napadnuti vjernici koji su izašli iz lokalne džamije. Napad se dogodio u vrijeme muslimanskog svetog mjeseca ramazana, kada se molitve održavaju tokom noći.

 

Svjedoci događaja navode kako su čuli povike i vrisak te da je zavladao haos.

 

Prije nego što ga je bijesna rulja zaustavila, luđak je vikao `sve ću vas pobiti!`

 

Incident pred džamijom uslijedio je nakon niza napada u Velikoj Britaniji posljednjih mjeseci za koje su optuženi islamistički militanti.

(avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.