x

Šok i nevjerica na Koševu, Krupa odnijela bod!

Nogometaši Sarajeva u petom su kolu Lige za prvaka ugostili Krupu i osvojili samo bod (1:1).

Očekivanja navijača i svih u Sarajevu bila su puno veća od remija. Bordo tim je bio veliki favorit, ali je odigrao samo 1:1 s Krupom i, čini se, otpao iz trke za titulu, mada je do kraja ostalo da se igra još pet kola.

 

Nije bilo izglednih šansi u prvih 10-ak minuta meča na Koševu, da bi u 11. minuti Ahmetovićev udarac izblokirao Aleksić. Uslijedili su napadi Sarajeva, koji su se redali iz minute u minutu, no nije bilo previše opasnosti po gol golmana Kutića.

 

U 22. minuti Sarić je šutirao pored gola, a isti igrač je neprecizan i samo deset minuta kasnije. Do kraja prvog dijela Sarajevo je kružilo oko šesnaesterca Krupe, ali jednostavno nije bilo prolaza prema golu Kutića.

 

Sarajevo je u petoj minuti nastavka došlo do penala. Crnkića je Čomor oborio, a Ahmetović pogađa s 11 metara za slavlje domaćih. U 55. minuti Krupa je došla do izjednačenja. Nakon ubačaja iz kornera s lijeve strane, Koljić je iz drugog pokušaja glavom loptu poslao iza leđa Pavlovića.

 

U 59. minuti velika šansa za Ahmetovića, koji je promašio prazan gol nakon ubačaja Crnkića. Kako se bližio kraj meča, napadi bordo tima bili su sve jači, ali Krupa je odolijevala pokušajima domaćina.

 


FK Sarajevo - FK Krupa - 1-0 Ahmetović (p) by goloviliga

U finišu meča rezervista Amer Bekić je glavom pucao, lopta od stative odlazi u gol-aut. Imalo je Sarajevo još opasnih napada prije i nakon te situacije, no mreža Kunića se nije tresla.

 

Ostalo je 1:1 i navijači Sarajeva nezadovoljni su napustili stadion Koševo, te se čini da je tim Mehmeda Janjoša trofeju najbliži kroz Kup. Nakon ovog kola, Željo ima 55, Zrinjski 54, Sarajevo 50 bodova.

 

Sarajevo - Krupa 1:1 (Ahmetović 50 - penal/ Kojić 55)

 

Sarajevo: Pavlović, Hodžić, Kovačević, Duljević, Sarić, Crnkić, Hebibović, Mihojević, Al.Bekić, Ahmetović, Ivetić.

 


FK Sarajevo - FK Krupa - 1-1 Koljić by goloviliga

Krupa: Kutić, Redžić, Jašarević, Koljić, Ljubenković, Dujaković, Milutinović, Vukotić, Čomor, Aleksić, Mirković.

 

Izvor: Sportsport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.