x

Šok za Chelsea: Hazard pojačava rivala iz Premier lige?

Najbolji fudbaler Chelseaja Eden Hazard bi na kraju sezone mogao napustiti klub sa Stamford Bridgea, što se najavljuje već godinama.

Belgijanac je svakog prelaznog roka predmet brojnih špekulacija, ali do sada bi svaki put na kraju ostajao član Chelseaja s kojim sada ne želi produžiti ugovor.

Londonski klub nudi Hazardu novi ugovor po kojem će zarađivati 340.000 eura sedmično, ali čini se da je sjajni kreativac jednostavno željan novih izazova.

Iz Engleske stiže prava transfer bomba vezana za najboljeg igrača Chelseaja, koji bi na kraju sezone mogao krenuti put rivalskog Manchester Uniteda. Crveni đavoli su se uključili u borbu za Belgijanca, a ukoliko bi došlo do transfera, bio bi oboren rekord engleskog fudbala s obzirom da sa Old Trafforda za njega žele poslati ponudu tešku 101 milion eura.

Eden Hazard je u Chelsea stigao 2014. godine iz Lillea, a tada ga je na Stamford Bridge doveo Jose Mourinho, aktuelni menadžer Manchester Uniteda. Hoće li Portugalac dva puta uspjeti da dovede fudbalera kojeg je vrlo teško kupiti, ostaje da se vidi na kraju sezone.

Kao što je već poznato, za Hazarda već duže vrijeme veliko interesovanje pokazuje Real Madrid, ali i PSG koji je uvijek opcija kada se govori o velikim transferima najboljih fudbalera na svijetu.

Hazard (26) je ove sezone nastupio na 23 utakmice za Chelsea a njegov učinak je osam golova uz sedam asistencija.

 

Izvor: SportSport.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.