x

Šokirao javnost: U oglasu prodaje dijete !

Šokantan oglas u kome se na prodaju nudi beba našao se na sajtu Kupujem-prodajem. Bez obzira na to što je najvjerovatnije riječ o šali, stručnjaci upozoravaju da osoba koja je postavila oglas mora da snosi odgovornost.

Na sajtu Kupujem-prodajem, gdje se oglašavaju firme i fizička lica našao se i oglas u kome se na prodaju nudi beba. Bez obzira što je, najvjerovatnije, riječ o šali, stručnjaci upozoravaju da je to uznemirujući sadržaj i da osoba koja je postavila oglas mora da snosi odgovornost. Oglas je, u međuvremenu uklonjen. 

Bez obzira da li je riječ o stvarnoj ponudi ili nečijoj želji da privuče pažnju, ili nečem trećem, zaštitnica prava djeteta Tamara Lukšić Orlandić kaže da svako pominjanje trgovine djecom treba shvatiti najozbiljnije. 

``Ja bih prije rekla da je ovo test javnosti, ali mislim da bi nadležni trebalo da istraže do kraja i da vide kako je do toga došlo i da se takva vrsta zabave ne priređuje građanima. Za sve one koji imaju djecu, koje žele da imaju djecu, to je prosto uvredljivo``, kaže Tamara Lukšić Orlandić. 

U tužilaštvu podsjećaju da je za trgovinu djecom najmanja zaprijećena kazna pet godina zatvora, a najveća 20 godina. Policija za visokotehnoliški kriminal je uklonila oglas, ali se istraga, kako tvrde, nastavlja. 

Da li je riječ o neslanoj šali utvrdiće se nakon saslušanja tog lica i utvrđivanja nekih drugih dokaznih radnji i prijedloga, kaže tužilac za visokotehnološki kriminal Branko Stamenković. 

``U svakom slučaju čak iako se radi o neslanoj šali iz ovakve prezentacije materijala moglo bi da proistekne drugo krivično djelo kao što je neovlašćeno objavljivanje tuđe fotografije ili snimka``, kaže Stamenković. 

U tužilaštvu kažu da su ovakvi oglasi iznenađenje i za njih, i da će biti posebno detaljni u istrazi. 

Izvor:Noviportal.net/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.