x

Sophico - iz startupa u firmu!

Sophico je primjer uspješnog startupa iz prve generacije u SPARKu koji je prerastao u samostalnu firmu. 

Riječ je o web i mobilnoj platformi koja predstavlja pojednostavljeno rješenje za upravljanje sportskim klubom. Nastala je temeljem dugogodišnjeg sportskog iskustva jednog člana tima koji se kao igrač i trener košarke susreo s brojnim problemima organizacije aktivnosti kluba. 

 

Sadašnjost i budućnost sportskog menadžmenta

 

Sophico nudi rješenje u vidu kvalitetnijeg praćenja rezultata i napretka igrača, uštedu vremena, praćenje i smanjivanje troškova, postizanje bolje učinkovitosti te aktivno uključivanje roditelja u sportski život djeteta. Ovime su svi statistički podaci centralizirani, te se omogućava njihova jednostavnija analiza i usporedba. Ono što je bitno naglasiti jeste kako je jedan od glavnih ciljeva Sophica i upravljanje sportskim podacima.

 

Kvalitetan tim kao ključ uspjeha

 

Tim koji stoji iza ovog startupa čini šest mladih i ambicioznih osoba, a to su redom: Mario Filipović (Founder/Lead Developer), Zvonimir Bukovac (Developer/QA Engineer), Stanko Ćosić (Sales), Marijana Planinić (Software Developer), Franjo Erić (Software Developer), Jelena Golemac (Software Developer) i Martina Filipović (Marketing). 

 

Sophico je kao startup u SPARKu imao priliku sudjelovati na brojnim besplatnim predavanjima i radionicama eminentnih domaćih i inozemnih stručnjaka gdje su stekli brojne vještine potrebne za postizanje uspjeha i ulazak u svijet poduzetništva. Od samih početaka razvoja startupa ostvarivali su zavidne rezultate kao što je sudjelovanje u ABC akceleracijskom programu (Slovenija) te su odnijeli pobjedu na prvom Demo danu u SPARKu. 

 

Povodom prelaska startupa u firmu, gospođica Martina Filipović, marketing menadžerica u Sophicu, izrazila je zadovoljstvo:“Izuzetno smo ponosni što je naš proizvod prepoznat kao potreban na sportskom tržištu. Svakodnevno radimo na predstavljanju Sophica novim potencijalnim klijentima kao i razvoju novih modula koji će dodatno olakšati rad sportskom klubu”.

 

Potencijal Sophica prepoznat je i od strane NSofta koji im, zajedno s akceleracijskim partnerima SPARK poslovnim parkom i ABC akceleratorom pruža potrebnu podršku. 

 

Kontakt i sve informacije o ovoj pametnoj, višejezičnoj sportskoj platformi mogu se pronaći na njihovoj web stranici ili na jednoj od društvenih mreža Facebook, Twitter i Google+.

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.