x

Spahić se s tužbom vraća u HSV!

Mediji u Njemačkoj tvrde da će bh. reprezentativac Emir Spahić podići tužbu protiv HSV-a.

Čini se da se još nije smirila situacija nakon što je HSV otpustio Spahića. Iako više nije u timu, Spahić se i dalje ne želi odreći statusa.

 

Spahiću bi, kako je Bild objavio, trebalo pripasti milion eura kao kompenzaciju od HSV-a, ali Hamburg Post tvrdi da se vremešni stoper nije dogovorio s njemačkim klubom oko iznosa odštete.

 

Hamburški list stvrdi da će Spahić povući tužbu i na pravne načine želi da razriješi situaciju. Spahić stoga razmišlja tužbom da se vrati u HSV, poput odstranjenog Brazilca Clebera, kojeg je također otpisao trener Markus Gisdol.

 

Spahić je do odlaska iz HSV-a ove sezone odigrao 11 utakmica, ali zbog nekih ranijih ekcesa trener Gisdol ga je otpisao. Gisdolov cilj bio je da se stvori harmonija u ekipi.

 

``U proteklim sedmicama smo započeli promjene u kadru. Taj proces sačinjava između ostalog i to da ne planiramo u budućnost sa Emirom Spahićem, te mislimo da je najbolje da se putevi kluba i igrača raziđu``, rekao je ranije trener HSV-a.

 

Ukoliko se Spahić kroz pravni proces vrati u HSV, vjerovatno će se nastaviti priča između njega i šesnaestoplasirane momčadi Bundeslige. Spahić nije pronašao drugi klub, ali ga nije naročito niti tražio.

 

Izvor: Sportsport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.