x

Španjolci prodavali lažna Ferrari i Lamborghini vozila!

Kada ugledate kakvo Ferrari ili Lamborghini vozilo rijetko kada pomislite da mora da je lažno, no to se ponekad i događa. U Španjolskoj imamo svjež primjer.

La Voz de Galicia je izvijestio o pronađenoj radionici punoj kopija u pokrajini Gironi. Lukavi prevaranti su ustvari na podvozju Toyote izrađivali svoje kopije Ferrari i Lamborghini automobila i zatim ih poslije na internetu nudili po sumnjivim cijenama. Vrlo pametno od njih.

 

Da se o ilegalnom poslu ustvari radi, policija je posumnjala nakon što su im lakomisleni prevaranti zapeli za oko zbog oglašavanja na internetu koje je bilo pomalo čudnovato. Automobile su, navodno, nudili po cijenama od nekih četrdesetak tisuća eura. Sve je to počelo, ne u Gironi, nego u Alicante pokrajini. Otkriveno je potom da je u njihovoj garaži u Silsu (Girona) proizveden određen broj lažnih Ferrarija i Lamborghinija temeljen na Toyoti MR2, a korišteni su pritom bili i dijelovi rabljenih Fordova (Cougar) i Peugeota (406).

 

Očevidom je rasvijetljeno da su pronađena 14 automobila u izradi te četiri već dovršena lažna Ferrarija taman spremna za prodaju. U svom „asortimanu“ su nudili modele kao što su Ferrari 348, F355S, 360 i F430, a bili su pokretani dvolitrenim benzincima. Njihova ne baš blistava izrada uključivala je i izradu karoserijskih dijelova, i to od plastike te također printanje podloga namijenjenih za mjerne instrumente Ferrarijeva logotipa i izradu lažnih oznaka tih modela.

 

Svi su otkriveni automobili  imali lažne registarske oznake. Sve je to rezultiralo time da su uhićene tri osobe, dok se sumnja da je u ovu prijevaru ustvari bilo uključeno i više osoba. Ne zna se je li ova radionica ikako povezana s onom par godina ranije otkrivenom u Valenciji, koja je skrivala Ferrarije i Astone.

 

Sve nas je to pomalo podsjetilo na Miami Vice problematiku kad je Enzo Ferrari podigao tužbu protiv produkcije zbog lažne kopije Ferrarija. Podsjetimo, vozio se crni Ferrari Daytona Spyder sve dok 1986. nije u jednoj epizodi raznesen. Enzo je naposljetku pristao na to da povuče tužbu ako se kuća obveže da će se riješiti kopije iz serijala. Sonny Crockett je ubrzo u jednoj od narednih epizoda dobio novu bijelu Ferrari Testarossu, a to mu je bilo vozilo do kraja samog serijala. Radilo se konkretno o dva komada vozila, a producentima ih je darovao upravo Enzo Ferrari.

 

Eto, ne pretherano slično, ali jedna zanimljiva crtica sa sumnjivim stvarima koja nije ružno završila. A za sve one koji lakomisleno pomisle „hej, pa samo su radili kit aute“ ponavljamo da su ih stavljali na tržište pod tuđim imenom, znakom i sl.

 

Izvor: Automobili.dnevnik.hr/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.