x

Specijalci priveli jednog demonstranta u Sarajevu!

Pripadnici policije priveli su jedno lice tokom današnjih demonstracija u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, Sarajevu.

Više od stotinu građana uputilo se prema zgradi američke ambasade u Sarajevu, glavnom gradu Bosne i Hercegovine, nakon što im policija nije dozvolila blokiranje raskrsnice kod Higijenskog zavoda, koja spaja Alipašinu i Titovu ulicu u centru grada.

Kao i prethodnih mjesec dana, demonstranti su se i danas oko podneva okupili ispred zgrade Predsjedništva BiH na mirnim demonstracijama. No, za razliku od prethodnih nekoliko sedmica, današnje demonstracije obezbjeđuje veliki broj pripadnika specijalnih jednica policije, koji nisu dozvolili blokiranje saobraćaja.

Stoga su demonstranti krenuli prema zgradi američke ambasade, koja se nalazi u blizini Trga Bosne i Hercegovine, gdje su smještene državne institucije BIH, dok ih je pratio kordon policije onemogućavajući im da blokiraju saobraćaj.

Prije tačno mjesec dana, 7. februara, u više gradova u Federaciji BiH mirni protesti prerasli su u nasilne, kada je uništeno više zgrada javnih institucija.

Kolona demonstranata, kako javlja ekipa AA s terena, zastala je u blizini zgrade američke ambasade, a policija nije dozvolila izlazak na dio ulice predviđen za saobraćaj motornih vozila.

Sada se demonstranti vraćaju u centar grada, a saobraćaj funkcioniše normalno.

Izvor: tvsa.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.