x

Spektakl, ali i konfuzija u Zagrebu: Remi Slovenije i Njemačke!

Rukometne reprezentacije Slovenije i Njemačke su večeras u Zagrebu odigrale najdramatičniji meč dosadašnjeg dijela Evropskog prvenstva, koji je okončan rezultatom 25:25.

Prvo poluvrijeme je u potpunosti pripalo Sloveniji, koja je vodila od početka do kraja. Slovenci su iz minute u minutu povećavali vodstvo, imali maksimalnih +6 a na odmor otišli s prednošću 15:10.

U nastavku utakmice uslijedio je veliki povratak Nijemaca, koji su postepeno smanjivali prednost. Aktuelni prvaci Evrope su prvo stigli do poravnanja na 19:19, a nedugo zatim i do prvog vodstva na cijeloj utakmici. Bilo je 21:20, ali onda su Slovenci napravili seriju 3:0 i došli do vodstva 23:21.

Njemački rukometaši se nisu predavali i preko Hafnera i Groetzkog su stigli do novog poravnanja (23:23), a onda je na manje od jedne minute do kraja dosuđen sedmerac za Sloveniju i isključenje za Roschecka. Kavtičnik je pogodio za 24:23.

U narednom napadu, Nijemci su igrali bez golmana i 11 sekundi prije kraja su preko Druxa poravnali na 24:24. Svi su mislili da je kraj, ali je Blaž Janc doslovno u posljednjoj sekundi pogodio za 25:24.

U tim trenucima, Blagotinšek je dobio crveni karton i dosuđen je sedmerac na drugoj strani, ali to je dosuđeno tek nakon pregledavanja snimka. Mnogi su bili u čudu, ali Tobias Reichmann je ostao pribran i pogodio za konačnih 25:25. Bilo je to ogromno razočarenje za Slovence, koji su već proslavili pobjedu.

Najefikasniji u timu Slovenije bio je Miha Zarabec sa pet golova, dok su Blaž Janc, Blaž Blagotinšek i Borut Mackovšek postigli po četiri. Njemačku je sa sedam golova predvodio Uwe Gensheimer.

 

Izvor: SportSport.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.