x

Spektakl na Emiratesu: Arsenalu ludi preokret u 388 sekundi dovoljan tek za bod

Uz sjajan nogomet, veliki preokret Arsenala u nešto više od šest minuta, te šest golova, utakmicu su obilježile i loše intervencije oba golmana

Mesut Ozil i Philippe Coutinho

Bolji početak ludih deset dana u kojima će svaki klub iz Premier lige odigrati tri utakmice od sjajnog derbija Arsenala i Liverpoola na Emiratesu u 19. kolu teško smo mogli zamisliti. A bila je to uistinu sjajna utakmica, puna prilika i preokreta koja je završila bez pobjednika 3:3
Već u 11. minuti redsi su ostali bez kapetana jer je Henderson ozlijedio mišić, pa je umjesto njega ušao Milner. Na prvu priliku čekali smo do 14. minute kada je Coutinho opalio iz daljine, no pokraj gola. U 22. minuti Robertson je s lijeve strane ubacio na drugu stativu, ali udarac Firmina Čech odbija u korner. Samo dvije minute kasnije ponovno je Brazilac pucao glavom, no ovog puta pokraj gola.
U 26. minuti Liverpool je zasluženo poveo, bila je to brza akcija redsa, Salah je pokušao prizemno ubaciti, no lopta se od noge Koscilenyja odbila u zrak, točno na glavu Coutinha, koji sa šest sedam metara prebacuje Čecha.
Odgovorili su topnici u 28. minuti kada je Wilshere pokušao s ruba šesnaesterca, ali Lovren je to blokirao. U 33. minuti milimetri su dijelili redse od drugog gola, sa 16 metara malo iskosa s lijeve strane Firmino je ciljao suprotne rašlje, ali otišlo je malo iznad gola. U 44. minuti nova velika prilika za redse, Koscielny je pogriješio i Salah se našao sam pred Čechom, koji mu sjajno brani, no lopta se odbija do Manea, koji pokušava atraktivno, ali odlazi udarac preko gola.

Početak nastavka je ponudio istu sliku. Prijetili su redsi, prvo Salah, pa Gomez te Coutinho, da bi u 52. minuti zabili drugi gol na utakmici, lijepo je s ruba šesnaesterca pogodio Salah.

Arsenal je ekpresno odgovorio minutu kasnije, kada je nepažnju obrane gostiju iskoristio Alexis Sanchez i glavom iz blizine smanjio na 2:1. U 56. minuti Arsenal je uz poklon Mignoleta izjednačio, pucao je Xhaka s 25 metara, a belgijski golman reagirao jako loše te je lopta kroz njega ušla u gol. Ludih 388 sekundi topnici su zaokružili potpunim preokretom za 3:2 i to nakon sjajne akcije Lacazettea i Özila, koju je Nijemac završio prebacivši Mignoleta.

Redsi su odgovorili u 62. minuti kada je Mane pucao sa šest, sedam metara, no išlo je to ravno u Čecha. U 67. minuti topnici su mogli zabiti i četvrti gol, no Klavan u posljednji trenutak ispred Lacazettea izbacuje u korner. U 71. minuti Liverpool stiže do izjednačenja, Firmino puca s ruba šesnaesterca, a lopta nekako probija Čecha i završava u mreži za 3:3. Bellerin je u 78. minuti odgovorio udarcem iskosa s desne strane, no Mignolet ovog puta reagira primjerenije golmanu svog renomea i to odbija u korner. Sanchez je lukavo pokušao u 83. minuti udarce iskosa s lijeve strane jer je primijetio da je Mignolet već krenuo na ubačaj, ali uspio je golman redsa to zaustaviti. U 89. minuti Salah je bio u dobroj prilici, no udarac s desetak metara završava u vanjskom dijelu mreže.

Dejan Lovren odigrao je cijelu utakmicu, a Sead Kolašinac ostao je na klupi.  Liverpool je ostao četvrti s 35 bodova, Arsenal peti s bodom manje.

 

Izvor: Goal.com

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.