x

Spektakularne škarice Griezmanna ostavile nadu, Basel šokirao ManUtd

U skupini C Atletico Madrid je pobjedom protiv Rome 2-0 produžio nadu u europsko proljeće u Ligi prvaka, dok su u skupini B PSG i Bayern već osigurali prolaz.

 

Atletico Madrid je pobjedom protiv Rome 2-0 produžio nadu za prolaz u osminu finala Lige prvaka. Španjolce je doveo u vodstvo Antoine Griezmann u 69. minutom lijepim škaricama na asitenciju Angela Coree, a pobjedu domaćina potvrdio je Kevin Gameiro u 85. minuti. Šime Vrsaljko je zbog ozljede leđa propustio utakmicu.

 

 

U drugom susretu nogometaši Chelseaja osigurali su plasman u osminu finala nakon što su gostovanju pobijedili Karabag 4-0. Ključni trenutak utakmice igrane u Bakuu dogodio se u 19. minuti kada je Rashad Sadigov skrivio kazneni udarac i pritom zaradio isključenje. Jedanaesterac je sigurno realizirao Eden Hazard. Do kraja utakmice bilo je samo pitanje koliko će golova zabiti `Bluesi`. Na koncu su zabili još tri gola, a strijelci su bili Willian (37, 85) i Fabregas (73-11m).

 

U skupini C nakon četiri kola vodi Chelsea s 10 bodova, Roma je druga s osam bodova, Atletico Madrid ima šest, a Karabag dva boda. U posljednjem kolu sastaju se Chelsea i Atletico Madrid, te Roma i Karabag.

 

Manchester United je za potvrdu prvog mjesta u skupini A trebao bod u Baselu, no Crveni vragovi su pali u 89. minuti golom Michaela Langa. United je u prvom poluvremenu dva puta pogodio vratnicu, Martial u 42. minuti, a Rojo tri minute kasnije, a kazna za promašaje stigla je u posljednjim trenucima susreta. Za United je posljednjih 15 minuta zaigrao i Zlatan Ibrahimović, ali nije pomoglo.

 

 

U drugom susretu iz ove skupine CSKA je u Moskvi pobijedio Benficu 2-0 i ostao u igri za osminu finala. Georgi Šenikov je u 13. minuti doveo domaćine u vodstvo, a na 2-0 povisio je Jardel u 56. minuti uguravši loptu u vlastitu mrežu. Vitinho je pokušao povratnom loptom uposliti Đagojeva, no Jardel je skrenulo loptu u vlastitu mrežu.

 

U skupini A u vodstvu je Manchester United (12 bodova) ispred CSKA (9), Basela (9) i Benfice koja nema niti jedan bod. U zadnjem kolu sastaju se Benfica - Basel i Manchester United - CSKA.

 

U skupini B PSG i Bayern su već osigurali prolaz. Upitno je tko će osvojiti `jedinicu`. PSG uoči zadnjeg kola ima tri boda više od Bavaraca i u prvom međusobnom susretu je slavio 3-0 što Francuze gura u veliku prednost.

 

PSG je u petom kolu deklasirao Celtic 7-1, dok je Bayern u Bruxellesu pobijedio Anderlecht 2-1.

 

Škotski prvak je poveo na Parku prinčeva već nakon 56 sekundi golom Mousse Dembelea. Bio je to prvi pogodak kojeg su Parižani primili ove sezone u LP. Međutim, taj pogodak kao da je razljutio domaćine i do kraja poluvremena PSG je zabio četiri gola, a strijelci su bili Neymar (9, 22), Edison Cavani (28) i Kylian Mbappe (35). U nastavku susreta među strijelce su se upisali i Marco Veratti (75), Cavani (79) zabivši svoj drugi gol na utakmici, te Dani Alves (82). Jozo Šimunović je odigrao svih 90 minuta za goste.

 

 

Bavarci su u Belgiji poveli u 52. minuti golom Roberta Lewandowskog. Izjednačio je Sofiani Hanni u 63. minuti, a iznenađenje je spriječio Corentin Tolisso postigavši u 77. minuti drugi gol za Bayern.

 

PSG vodi na ljestvici s 15 bodova ispred Bayerna s 12, Celtica s tri i Anderlechta koji je bez bodova. Zadnje kolo donosi odluku o prvom mjestu, u Munchenu će snage odmjeriti Bayern i PSG, a u Glasgowu se sastaju Celtic i Anderlecht.

gol.hr/ Ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.