x

Sportska nesreća u Grčkoj: Zmajeve 15 sekundi dijelilo od pobjede, ali...

Reprezentacija Bosne i Hercegovine na stadionu ``Georgios Karaiskakis`` u Atini u 4. kolu grupe H kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. remizirala je 1:1 sa Grčkom.


Pogledajte eurogol Miralema Pjanića by klixba

Selektor Zmajeva Mehmed Baždarević iznenadio je kolegu na drugoj strani prilično ofanzivnom formacijom, sa dva isturena napadača. 

 

To je, međutim, urodilo plodom, pa je BiH dominirala na otvaranju utakmice, a golman Grčke Orestis Karnezis bio je na mukama.

 

Bolju igru Zmajevi su krunisali sjajnim golom, kojeg je u 32. minuti iz slobodnog udarca postigao Miralem Pjanić.

 

Nakon gola, dio navijača BiH je počeo paliti pirotehniku na tribini, te je došlo i do manjeg sukoba sa grčkim navijačima, koji su dodatno provocirali transparentom na kom je pisalo ``Nož, žica, Srebrenica``.

 

U nastavku su Grci zaigrali za nijansu bolje, ali to je dalo priliku da Asmir Begović pokaže zašto brani u Chelseaju.

 

Emir Spahić morao je napustiti teren u 70. minuti zbog povrede, a njegovo mjesto u ekipi zauzeo je Toni Šunjić.

 

Desetak minuta prije kraja utakmice, došlo je do koškanja na terenu između igrača, pa je sudija pokazao crvene kartone Džeki i Papastadopulosu.

 

Grčka je do kraja utakmice pokušavala doći do izjednačujućeg pogotka, ali je odbrana BiH bila na visini zadatka, a posebno se istaknuo Toni Šunjić.

 

I, kada su svi mislili da će utakmica završiti pobjedom Zmajeva, u 95. minuti, tačnije 15 sekundi prije kraja, Tzavellas je ostao sam i pogodio za konačnih 1:1.

 

Izvor: avaz.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.