x

Sportske igre mladih: Završena regionalna takmičenja!

BH Telecom Sportske igre mladih 06. avgusta ove godine završile su svoju ljetnu turneju tokom koje je 29.732 mališana u 19 bosanskohercegovičkih gradova učestvovalo u najljepšoj sportskoj priči za djecu i mlade u Bosni i Hercegovini. Bijeljina, Zvornik i Zavidovići bili su posljednji gradovi domaćini u kojima su održana regionalna takmičenja u okviru Igara.

U Bijeljini, Zvorniku i Zavidovićima mališani su imali priliku takmičiti se u malom nogometu, odbojci, uličnoj košarci i igri `između dvije vatre`. Na Gradskom trgu u Bijeljini igrala se sjajna košarka, pa su tako djevojčice iz ekipe „Neke tamo“ izborile prolaz u Finale, dok su dječaci iz ekipe „Beloj“ pokazali da su svojim sjajnim umijećem zaslužili pobjedu. U Zvorniku je vladalo veliko interesovanje za odbojku, pa se u ženskoj konkurenciji takmičila i ekipa „Mali Zvornik 1“ iz susjedne Srbije. Upravo one su i i bile najbolje u ovom sportu.

Iako su Zavidovići bili posljednji grad planiran za ovu godinu, mališani iz Zenice, Žepča, Željeznog Polja, Maglaja i Zavidovića izrazili su veliku zainteresovanost za Igre. Mali nogomet, u kojem se takmičilo preko 60 ekipa, bio je najpopularniji sport u Zavidovićima. U kategoriji 1997. godište i mlađe u ženskoj konkurenciji pobijedila je ekipa „Bubamare“, a jedna od djevojčica, Ajna Mačak, rekla nam je da se nadaju što boljem rezultatu u Sarajevu: „Znamo da će konkurencija biti teška, ali dugo smo trenirale i mislimo da smo spremne za teške utakmice na Finalu.“

Najbolji dječaci i djevojčice iz cijele Bosne i Hercegovine, pobjednici u 10 sportskih disciplina, doputovaće u Sarajevo kako bi se takmičili na velikom Finalu.

Regionalna takmičenja su završena, ali sada predstoji veliki festival mladosti koji nam svakog ljeta pruži mnogo zabave, smijeha i radosti. Finalno takmičenje održaće se od 20. do 24. avgusta, a očekujemo da u tom periodu ugostimo 2000 mališana iz svih dijelova Bosne i Hercegovine“ izjavio je Haris Deliahmetović, predsjednik Igara.

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.