x

Sprema se povratak velike Parme!

Italijanski velikan Parma sprema se za novi pohod ka društvu najboljih timova u ovoj zemlji.

Nekadašnji gigant i jedan od najpopularnijih timova u Seriji A, godinama unazad se borio sa velikim financijskim problemima i ekipa je došla do dna.

 

Međutim, italijanski velikan se ponovo budi. Trenutno igraju u Seriji B, ali su dolaskom novih vlasnika najavljene velike stvari.

 

Novi predsjednik kluba je Kinez Jiang Lizhang koji je kupio 60 procenata kluba, dok ostatak vlasništva pripada jednom lokalnom biznismenu, te navijačima.

 

Kineski vlasnik je najavio povratak Parme tamo gdje pripada, u vrh italijanskog fudbala:

 

``Učinićemo sve da ostvarimo zadani cilj. Parma će ponovo biti velikan i zauzeće svoje mjesto u vrhu italijanskog fudbala. Nadam se da ćemo što prije vratiti svoj status, a prvi cilj je povratak u Seriju A``, poručio je Jiang Lizhang.

 

Iako nikada nije osvojila naslov prvaka Parma je godinama važila za ponajbolji italijanski tim, posebno u devedesetim godinama prošlog stoljeća.

 

Tri puta su osvajali Kup Italije, dva puta su osvajali Kup UEFA, a tu je još nekoliko titula u Superkovima Italije i Evrope.

 

Za ovaj tim su u prošlosti igrala velika imena, a čini se kako bi uskoro ovaj tim ponovo mogao da se vrati u sami vrh italijanskog fudbala, tamo gdje po imenu zaista i pripada.

 

Izvor: Sportsport.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.