x

Srbija u finišu slomila Latviju!

Košarkaši Srbije savladali su Latviju rezultatom 92:82 u prvom kolu grupe D na Eurobasketu.

U dosta teškoj utakmici izabranici Aleksandra Đorđevića prelomili su meč u finišu utakmice.

 

Latvijci bolje ulaze u meč i nakon sedam i po minuta utakmice stiču dvocifrenu prednost (22:10). Srbija do kraja prve četvrtine preko Bobana Marjanovića uspijeva da smanji zaostatak na samo tri poena (24:21).

 

U drugoj četvrtini Srbija uspijeva se odlijepiti na sedam poena prednosti (42:35) na manje od tri minuta prije kraja ovog perioda. Do kraja Latvijci na krilima braće Bertans uspijevaju se vratiti u utakmicu i na poluvrijeme odlaze sa dva poena prednosti (47:45). 

 

U nastavku utakmice Latvijci su imali problem sa ličnim greškama Porzingisa, prvom zvijezdom ove selekcije. Izabranici Aleksandra Đorđevića naravno to koriste i većina lopti ide na visoke igrače. Srbija nakon 30 minuta igre imala je pet poena prednosti 65:60. 

 

Posljednji period bolje otvara Srbija koja poenima Bogdanovića odlazi na osam poena prednosti (73:65). Bertans i Porzingis dalekometnim šutevima vraćaju svoju selekciju u utakmicu i na nešto više od tri minuta imju prednost od dva poena (75:73). Srbija za nešto više od minute igre uspijeva napraviti seriju od sedam vezanih poena (80:75). Do kraja utakmice Latvija nije uspjela ozbiljnije da priprijeti, pa je Srbija slavila prvu pobjedu na ovogodišnjem Eurobasketu.

 

U reprezentaciji Srbije Bogdan Bogdanović je bio najefikasniji igrač sa 30 poena. Pratili su ga Milan Mačvan sa 14 i Boban Marjanović sa 13 poena. 

 

Kod Latvije Dairis Bertans je ubacio 23 poena. Porzingis je postigao 18 poena, dok je Davis Bertans dodao 15.

 

Izvor: Sportsport.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.