x

Šta izgled noktiju govori o tvom zdravlju?!

Bijeli nokti mogu upućivati na više stvari, no najčešće su povezani s problemima s jetrom • Imaju li tvoji nokti plavkasti odsjaj - to upućuje na lošu cirkulaciju i nedostatak kisika u krvi

KAŽU da su nokti ogledalo našeg zdravlja. Na njima je moguće primijetiti brojne probleme i bolesti pa je važno dobro pratiti njihove promjene. Pogledajte što sve možemo iščitati iz noktiju.

 

TANKI NOKTI

 

Tanki i krhki nokti najčešći su znak anemije. Pojačaj unos željeza koje možeš pronaći u cikli, brokuli i špinatu.

 

BIJELI NOKTI

 

Bijeli nokti mogu upućivati na više stvari, no najčešće su povezani s problemima s jetrom.

 

LOMLJIVI NOKTI

 

Nokti se često lome zbog suhoće. Nabavi dobru kremu za ruke, ulje za nokte i zanoktice te počni piti puno vode.

 

TAMNI NOKTI

 

Nokat koji je odjednom dobio tamnu mrlju ili prugu svakako bi trebalo pregledati kod doktora. Može se raditi o sasvim beznačajnoj i lako izlječivoj stvari poput gljivica, ali tu se može skrivati i melanom kože, upozoravaju stručnjaci.

 

PLAVKASTI NOKTI

 

Imaju li tvoji nokti plavkasti odsjaj - to upućuje na lošu cirkulaciju i nedostatak kisika u krvi. Također, to može ukazivati i na probleme s plućima ili srcem pa svakako posjeti doktora.

 

HORIZONTALNE PRUGE

 

Na noktima se često znaju pojavljivati pruge, a horizontalna udubljenja ukazuju na stres ili neki šok koji je osoba pretrpjela.

 

VERTIKALNE PRUGE

 

Vertikalne pruge an noktima često dolaze s godinama, zbog isušivanja. Potrudi se nokte održavati hidratantnim kremama te izbjegavati agresivna sredstva za skidanje laka za nokte. 

 

DEBELI NOKTI

 

Zadebljani nokti često su znak gljivica. Premda ne trebaš paničariti, svakako se trebaš zaputiti doktoru i ljekarniku kako bi što prije riješila taj problem.

 

Izvor: cafe.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.