x

Šta je ženama bitno u izgledu muškarca?!

Dok se muškarci opterećuju gubitkom kose ili pak veličinom svog penisa, studije pokazuju da žene više gledaju zube, ramena, ruke, trbuh, visinu i stil odijevanja.

Preko 80 posto muškaraca smatra kako je ženama najvažnija mišićava građa tijela poput bodybuildera, takva mišićavost se sviđa tek manje od 10 posto žena, a preko 50 posto njih će preferirati muškarca srednje fizičke građe.

 

Ruke i ramena presuđuju

 

Najvažnija i najprivlačnija komponenta fizičkog izgleda koja se odnosi na mišićavost ženama su široka ramena, kao i mišićave ruke, posebno podlaktice te veliki dlanovi.

 

Zadnjica

 

Većina žena preferira manju i mišićavu zadnjicu na muškarcima. Oko 70 posto njih kaže kako ne bi dale priliku muškarcu koji ima veću zadnjicu od njih, jer to smatraju ``ženskim fizičkim atributom``.

 

Ženama stomak važniji od penisa

 

Dok su muškarci pretpostavili da je treća najvažnija stvar na muškarcu za žene veličina njegovog ``alata``, žene su to stavile tek na 9. mjesto svojih prioriteta. Kao treća najpoželjnija stvar na muškom tijelu je ravan stomak - a pritom se ne misli na pločice, već na izostanak pivskog trbuha, odnosno ``šlaufa`` oko struka koji se savijaju kod sjedenja.

 

Na četvrtom i petom mjestu su zubi i oči

 

Bijeli zubi bez vidljivih rupa i karijesa velik su faktor u ocjenjivanju privlačnosti muškarca. Studije otkrivaju da ženama nije toliko bitna simetričnost svih dijelova lica, već čak preferiraju nešto izražajno i nesavršeno, poput izraženog nosa.

 

Kosa i visina nisu toliko važni

 

Kozmetičke industrije zarađuju milione na muškarcima koji su zabrinuti zbog ispadanja kose, no preko 40 posto žena čak preferira ćelave muškarce. Ono što preko 70 posto žena ne voli je održavanje duže frizure uprkos ćelavljenju.

 

Slična predrasuda vrijedi i oko visine muškarca, pa su ženama privlačni samo muškarci viši od 185 cm. No, to je netačno, jer većina pripadnica nježnijeg pola želi tek da je muškarac viši od nje - optimalno 10 cm. 

 

Osim toga, čini se kako je stil odijevanja muškarca takođe važan faktor koji oni manje primjećuju kod žena, no one ``boduju`` na njima. Čak 67 posto žena ne bi izašlo na sastanak s muškarcem koji se prema njihovom standardu ne oblači dobro.

 

Izvor: kolektiv.me/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.