x

Šta možete pojesti bez straha za liniju!

Umjesto uživanja u nezdravim namirnicama i grickalicama koje mogu imati prilično nepovoljan uticaj, kako na obim vašeg struka tako i na kvalitet sna i cjelokupno zdravlje, bilo bi mudro da u večernjim satima konzumirate sljedeće namirnice.

Jedan od najboljih izbora za večernji obrok su ovsene pahuljice s mlijekom. Da, vjerovatno ne zvuči ukusno i primamljivo, ali će vas veoma brzo zasititi. Pored toga, pomenuta kombinacija sadrži dovoljnu količinu ugljenih hidrata koji oslobađaju serotonin (on će vam pomoći da se opustite i brže zaspite).

Takođe, možete jesti i niskokalorične vrste sira. On sadrži magnezijum koji pomaže da se opustite te poboljšava kvalitet sna. Šnita integralnog tost hljeba ili par krekera prihvatljiva je varijanta. Orašasti plodovi koji, takođe, sadrže zavidne količine magnezijuma, imaju veoma pozitivan efekat na san, ali i na širinu vašeg struka. Doduše, nemojte pretjerivati, piše Mini magazin.

I, na kraju, najstariji “recept” na svijetu – čaša mlijeka, toplog ili hladnog, u zavisnosti kako ga više volite. Ne sadrži mnogo kalorija, veoma je hranjivo te vam može pomoći da se opustite i brže zaspite.

 

Izvor: nezavisne.com/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.