x

Šta muškarci misle o vašem šminkanju?!

Muškarci imaju svoju teoriju u vezi sa tim zašto se žene šminkaju…

Naime, 63 odsto muškaraca vjeruju da je razlog zbog koje se šminkaju taj što žele da ``prevare`` ljude djelujući atraktivnije nego što zaista jesu.

 

Jer, naravno, žene se toliko trude da usavrše iscrtavanje linije ajlajnerom samo da bi se dopale muškarcima. Koji je uopšte mogući drugi razlog?!

 

Ono što iznenađuje možda još i više od ove teorije muškaraca je to što isto misli i 47 odsto žena!

 

Oko 53 odsto žena smatra da se dame drže nerealnih standarda ljepote koje plasiraju poznate ličnosti, društvene mreže i mediji, a 30 odsto muškaraca smatra da su žene suočene sa nerealnim očekivanjima.

 

Gdje je tu problem? U duplim standardima!

 

Sa jedne strane, optužuju žene da ih ``varaju`` šminkom, a sa druge strane, skoro da je društveno neprihvatljivo pojaviti se negdje bez šminke na licu.

 

Moramo još da dodamo i ovo - žene ne nose šminku zbog muškaraca, već te proizvode koriste da bi pokrile bubuljice, neke svoje ``mane`` na licu ili jednostavno da bi naglasile svoju ljepotu. Takođe, šminkaju se jer to vole i u tome uživaju.

 

Suprotno ovome, rezultati takođe pokazuju da se muška brada ``ponaša`` slično kao i šminka, odnosno da sakriva lice i male nesavršenosti. Ipak, samo 34 odsto žena smatra da brada može da ih ``prevari``.

 

Izvor: Kolektiv.me

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.