x

Steph Curry odveo Golden State u finale Zapada, Hawksi u finalu Istoka!

Nakon što je Cleveland izborio finale konferencije, isto su učinili Golden State i Atlanta.

Golden State je u gostima sa 108:95 slavio protiv Memphisa i sa 4-2 izborio finale Zapada u kojem će igrati protiv boljeg iz okršaja Houstona i Los Angeles Clippersa.

 

Steph Curry, MVP regularnog dijela lige, odveo je Golden State do prvog finala konferencije još od 1976. godine. Postigao je 32 poena uz osam trica, od čega je jednu krajem treće četvrtine pogodio s pola terena.

 

Klay Thompson dodao je 20 poena za pobjedničku ekipu, Draymond Green 16, a Harrison Barnes 13. U poraženoj ekipi najbolji su bili Marc Gasol s 21 poenom, Vince Carter sa 16 i Zach Randolph s 15 poena.

 

Atlanta je u gostima s 94:91 pobijedila Washington, te je takođe sa 4:2 prošla dalje. Paul Pierce pogodio je tricu za izjednačenje, ali su suci, nakon pregledavanja snimke, odlučili da nije na vrijeme šutirao, pa je Atlanta prošla dalje.

 

Demmare Carroll predvodio je pobjednike s 25 poena i deset skokova, a po 20 su dodali Jeff Teague i Paul Millsap. Washingtonu nije bilo dovoljno 29 poena Bradleya Beala i 20 Johna Walla.

 

Atlanta će u finalu Istoka igrati protiv Clevelanda, koji je sa 4:2 izbacio Chicago.

 

Izvor: sport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.