x

Stigle riječi nade za fanove legendarnog Michaela Schumachera

Fanovi sedmerostrukog prvaka Formule 1 Michaela Schumachera dobili su riječi nade vezane uz zdravstevno stanje njemačkog vozača koji je prije četiri godine nastradao na skijanju.

Michael Schumacher

Veliki šampion je u teškoj nesreći krajem decembra 2013. udario glavom u kamen, a život mu je spasila kaciga. No povrede su svejedno bile jako teške pa je legendarni vozač Formule 1 jedno vrijeme bio u komi, a zatim je premješten iz bolnice u svoj dom koji je porodica pretvorila u pravi medicinski centar u kojem se za Michaela brinu 24 sata dnevno.

Kako ide njegov oporavak nije poznato. Supruga Corinna ga je izolirala od javnosti, a o njegovom zdravstvenom stanju niti jednom nisu pričala ni djeca – sin Mick te kći Gina-Maria.

I dok fanovi Formule 1 očekuju bilo kakve vijesti, stigle su ohrabrujuće riječi nedugo nakon Schumijevog 49. rođendana (3. januara).

``Prema istraživanju u Švedskoj, između 30 i 40 posto pacijenata povrati svijest unutar četiri godine. Mnogi se vrate u život i gledaju svoju djecu i unučad kako rastu``, izrekao je riječi nade direktor neurološkog centra u njemačkom Seesenu Mark Obermann.

``Pacijenti su svjesniji nego što se ranije mislilo. Dodir njegove supruge ili glas djeta može imati veliki utjecaj. Ne treba gubiti nadu``, jasan je bio ovaj cijenjeni stručnjak za povrede glave.   

 

Izvor: Sport.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.