x

Stigli novi iPhone 8 i iPhone 8 Plus: Bežično punjenje, bolja kamera i jači procesor!

Američka kompanija Apple danas je prezentovala dva nova modela iPhonea - iPhone X, iPhone 8 i iPhone 8 Plus.

U prepunom Teatru ``Steve Jobs`` koji se nalazi u sklopu Appleovog sjedišta u kalifornijskom Cupertinu poredstavljena su tri nova uređaja koja će nakon 10 godina postojanja upotpuniti liniju vjerovatno najpopularnijeg smartphonea na svijetu.

 

``Promijenili smo način na koji ljudi komuniciraju. Donosili smo inovaciju za inovacijom i sada imamo veliku vijest``, poručio je između ostalog direktor Tim Cook prije nego što su na velikom ekranu zasjali novi modeli iPhonea - iPhone 8 i iPhone 8 Plus.

 

Silver, Space Gray i Gold boje su predstavnice novih uređaja koji će imati staklo straga i sprijeda. Staklo će biti najčvršće i najotpornije do sada. Apple tvrdi da će stereo zvučnici iPhonea 8 biti 25 posto glasniji.

 

Pokretat će ih chipset imena A11 Bionic, najmoćniji procesor u iPhoneu do sada. Bit će 20 posto brži od procesora A10, a GPU će biti 30 posto brži od posljednje verzije u iPhoneu 7.

 

Apple je posebno ponosan na nove kamere u iPhoneima 8. Plus ima dvostruki objektiv od 12 megapiskela otvora blende f1.8 na običnoj i f2.8 na telephoto kameri. Manja vezija telefona imat će stražnju kameru od također 12 megapiksela koji će primati više svjetla nego iPhone 7 i bit će efikasiji u potrošnji energije.

 

Oba modela imaju optički stabilizator i unaprijeđen hardver i softvver za snimanje videa. Korisnik će moći snimati usporene kadrove na 1080p/240fps, a obični snimci u kvaliteti mogu ići čak i do 4K rezolucije kroz 60 fps-a.

 

Ono što je možda najzanimljivije jeste što je Apple konačno odlučio uključiti bežično punjenje u svoje nove uređaje. Također, tu je i poboljšana veza sa bežičnim slušalicama.

 

Cijena za iPhone 8 od će kretati od 699 dolara, dok će se Plus kretati od 799 dolara.

 

Prodaja počinje 22. septembra.

 

Izvor: Klix.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.