x

Stilski eksterijer i spartanski enterijer!

Hyundai je na sajmu automobila u New Yorku predstaio 2015 Sonata model. Ovaj model će se u prodaji na teritoriji Sjedinjenih Američkih država pojaviti već na ljeto tekuće godine, pri čemu će osnovni model karakterisati eksterijer sa mnogo stila, te elegantna LED sjvetla za dnevnu vožnju, kao i spojler zadnjeg kraja automobila i 16-inčni aluminijumski točkovi.

Enterijer automobila je relativno spartanski, ali je izuzetno lijepo opremljen klima uređajem, točkom upravljača koji možete da pomjerate kako po uglu, tako i po visini. Ono što je još karakteristično za ovo vozilo jesu premium štofana sjedišta. Automobil je takođe dobio LED osvjetljenje u kabini, podizače prozora, centralnu elektronsku bravu, te iPod/USB/AUX/Bluetooth konektor.

 

U ponudi je i atraktivna Sport oprema koja ovoj vozilu dodaje novi prednji kraj, revidiranu rešetku motora te elegantne hromirane detalje. Osnovni Sport model posjeduje dual izduvni sistem i 18-inčne aluminijumske točkove, dok Sport 2.0 posjeduje četiri izduvne cjevi, te 18 – inčne aluminijumske točkove. Pored toga, ona posjeduje i dijelove od ugljeničnih vlakna, kao i zagrijavanje sjedišta, odnosno pomjeranje sjedišta u osam pravaca.

 

 

Ukoliko vam to nije dovoljno, tu je impresivna Limited verzija koja nudi sve nabrojano, a pored toga i kožom presvučen točak upravljača, kožna sjedišta te neke drvene dodatke. Ispod haube biće dostupna dva motora. 2.4 litarski GDI četvorocilindarski koji proizvodi 185 KS i 241 Nm obrtnog momenta, te turbopunjeni 2.0 litarski četvorocilindarski motor koji razvija 245 KS i 352 Nm obrtnog momenta. Oba motora povezana su sa šestostepenom automatskom transmisijom koja posjeduje SHIFTTRONIC manuelni režim. 

 

 

Izvor: automoto.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.