x

Stiže ADAM ROCKS: Opel je napravio robusni ADAM!

Rüsselsheim. Kul i robustan, krupan i trendi: ADAM ROCKS kombinira užitak vožnje pod vedrim nebom sa zabavnošću avanturističkog mini crossovera. ADAM ROCKS će kao novi član obitelji ADAM-a imati svoju svjetsku premijeru idućeg mjeseca na Ženevskom sajmu automobila (od 6. do 16. ožujka 2014.). Pridružuje se modelima ADAM JAM, ADAM GLAM i ADAM SLAM te će dodatno obogatiti ADAM-ove gotovo bezgranične mogućnosti personalizacije i učvrstiti njegov položaj prvaka individualizacije među automobilima. Prije samo 12 mjeseci ADAM ROCKS je predstavljen u Ženevi kao konceptni automobil, kada je dočekan s takvim ovacijama da je novi tim na čelu tvrtke odmah odlučio pretvoriti ga u stvarnost i najaviti početak proizvodnje na ovogodišnjem sajmu. ADAM ROCKS će se naći na tržištu već ovog ljeta.

Najnoviji model u Opelovoj obitelji vozila za urbani stil života „kratak“ je 3,74 metra, no krasi ga izniman životni duh – u gradu i izvan njega. ADAM ROCKS standardno dolazi s električnim sklopivim platnenim krovom Swing Top i štitnicima karoserije sa svih strana te je 15 mm viši od ostalih ADAM-a pa otvara novu tržišnu nišu: on je prvi trovratni urbani „džepni“ crossover kraći od četiri metra. Da bi dodatno individualizirali njegovu kabinu, Opelovi su dizajneri razvili nove dizajnerske elemente, ukrase i presvlake jedinstvene za ADAM ROCKS. Pored brojnih inovacija koje povećavaju ADAM-ovu sigurnost i udobnost – poput handsfree Park Assist-a koji automatski parkira automobil – ROCKS dolazi i s novom generacijom Opelova informacijsko-multimedijskog sustava IntelliLink. On omogućuje jednostavnu integraciju pametnih telefona s Android i Apple iOS operacijskim sustavima s automobilom, pa je novi ADAM najbolje povezan mali automobil, i to uz vrlo povoljnu cijenu.

No ROCKS u ADAM ne donosi samo novi izgled i robusnost, već i novu generaciju motora i mjenjača. U njega će se naime ugrađivati Opelov posve novi 1-litarski trocilindrični turbo ECOTEC motor s izravnim ubrizgavanjem. Ta vrhunska „džepna pila“ podiže  standarde profinjenosti rada trocilindričnih motora i donosi do 115 KS uz impresivan okretni moment od 166 Nm pri niskom broju okretaja. Tu je i izvanredna štedljivost u potrošnji goriva od svega 4,3 l/100 km. 1.0 ECOTEC Direct Injection Turbo dolazi u kombinaciji s posve novim, visokoučinkovitim i kompaktnim šesterostupanjskim ručnim mjenjačem koji krasi izvanredno glatko i brzo mijenjanje stupnjeva prijenosa.

„ROCKS dovodi ADAM na novo područje“, rekao je dr. Karl-Thomas Neumann, glavni izvršni direktor Opela/Vauxhalla. „Jedinstven je po tome što kombinira robusnost crossovera s privlačnošću vožnje pod vedrim nebom. Kao svi drugi modeli Opel ADAM-a, ROCKS je pravi prvak individualizacije: gotovo će svaki ROCKS biti jedinstven. A i u varijanti ROCKS ADAM ostaje najbolje povezan mali automobil koji donosi cijeli niz inovacija. S njim predstavljamo i nove generacije motora i prijenosa s revolucionarnim tehnologijama. I ništa manje od toga! Doista smo ponosni što su u manje od 12 mjeseci naši timovi pretvorili ADAM ROCKS u jedan od najvećih noviteta ovogodišnjeg Ženevskog sajma automobila.“

ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.