x

Što trebate učiniti da vam novogodišnji make up izdrži cijelu noć?

Sigurni smo da u novogodišnjoj noći ne želite svako malo napuštati sjajan tulum i odlaziti u kupaonicu i popravljati make up. Ne želite gledati je li vam se sjenilo preslikalo na gornji kapak niti kontrolirati imate li još uvijek ruž na usnama. Sigurni smo da biste radije bili u akciji i na plesnom podiju.

Kako biste mogle i jedno i drugo, dakle i biti na tulumu, ali i znati da vam je izgled besprijekoran, morate se za to pobrinuti, prije odlaska od kuće. Postojan make up zapravo i nije neki problem ako ćemo slušati stručnjake. Trebate samo znati nekoliko njihovih trikova i primijeniti ih u vašoj kupaonici. Kako bi vam olakšali pripreme i uljepšavanje za novogodišnju noć dat ćemo vam nekoliko savjeta pomoću kojih ćete plijeniti poglede cijelu noć. 

Ponovite postupak 

Fiksator šminke koristite prije i poslije nanošenja tekućeg pudera, a zatim i poslije pudera u kamenu. Hladan zrak isušuje kože. Stručnjaci upozoravaju da bi vam se u protivnom, pri promjeni temperature odnosno pri ulasku u topliji prostor šminka mogla „otopiti“. Fiksatori šminke u spreju su zato sjajno rješenje. 

Pripremite usne 

Usne prethodno dobro hidratizirajte balzamom i pobrinite se da nemate višak suhe (ispucale) kožice na njima koja neće dopustiti da lijepo nanesete ruž. Kožicu možete ukloniti laganim kružnim pokretima mekanom četkicom za zube i odstraniti baš poput pravih stručnjaka. Potom iscrtajte rub usana olovkom za usne, ali bojom istom kakve će biti i ruž koji ćete koristiti. Nanesite primer (jedan premaz) koji će ruž učiniti trajnijim, a zatim nanesite ruž i uljepšavanje usana završite finom obradom i ispunjavanjem površine usana.

Koristite nekoliko highlightera

Da biste dobili mega vlažan dugotrajan sjaj morate upotrijebiti nekoliko različitih nijansi i formula highlightera. Prvo počnite s tekućim posvjetljivačima, a potom, nakon nanošenja pudera stavite kremasti highlighter na kosti obraza i oko obrva, koristeći prste (jagodice) za utapkavanje proizvoda. Da biste stvarno dobili željeni izgled i postigli sjaj, nanesite na obraze i na područje ispod obrva, praškasto sedefasto sjenilo. Tri sloja „sjaja“ osigurat će da vam sve ostane na mjestu, cijelu noć.

Slojevito nanesite sjenilo 

Kako bi vam šminka na očima bila postojana morate ju nanositi u slojevima. Prvo, stavite primer na kapke. Potom nanesite svjetlucavo sedefasto sjenilo od linije oka prema obrvama. Kako biste naglasili boju i pojačali ju nanesite tamniju nijansu sjenila na kapke i lagano sjenčajte prema kostima obrva (arkadama). 

Koristite novu maskaru i uvijač trepavica

Stara maskara će se osušiti i opustiti vam trepavice. Stoga koristite uvijač za trepavice tako što ćete krenuti od kraja odnosno ruba oka, zadržavajući se uvijačem otprilike 15 sekundi. Potom laganim potezima, prateći smjer trepavica, nanesite crnu maskaru kojom ćete vaš pogled učiniti prodornim i konkretnim.

Ili vodootpornu maskaru

Većina maskara ima tendenciju smanjiti trepavice. Čak i neke maskare sa zakrivljenom četkicom mogu spriječiti prirodan rast i put vaših trepavica. Kako biste to spriječili, pokušajte se za ovu prigodu prebaciti na vodootpornu maskaru. Ne samo da će vam večer proći bez mrlja već će vam i pomoći da vam trepavice ostanu podignute i lijepo zakrivljene. Vodootpornu maskaru možete vrlo jednostavno ukloniti uljem za uklanjanje šminke jer je ono dovoljno učinkovito, ali i nježno te ćete uz pomoć njega, bez problema ukloniti čak i onu tešku (kazališnu) dugotrajnu šminku.

 

Izvor: Fashion.hr

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.