x

Stojnić: Za sada mi je zabranjeno da se borim, ali mogu ga nokautirati bez lijeve ruke!

Doktorski tim organizacije HIT-FC zabranio je našem najboljem MMA borcu, Denisu Stojniću, da se bori protiv Christiana M’Pumbua na MMA Championshipsu zbog povrede lijevog ramena.

Uoči borbe u subotu (28.05) u Cirihu je održano vaganje na kojem je Stojnić imao 120 kg, a M`Pumbu samo 101 kg, te je doktorski tim organizacije HIT-FC pregledao našeg borca i nije odobrio borbu. 

 

``Doktorski tim ispred organizacije bio je zabrinut zbog povrede lijevog ramena i nisu odobrili da radim meč. To je trenutna odluka. Ja sam uložio žalbu i idem na svoju odgovornost i rekao sam da ne rade ovo zbog organizatora i mene, koji sam se toliko spremao za titulu``, rekao je Stojnić za SCsport.ba, dodavši: 

 

``Nadam se da će mi sutra dati zeleno svjetlo i čekat ćemo konačnu odluku. Ne mogu da se pomirim s tim da je rečeno da mogu raditi meč kada bude sanirana povreda. Trenirao sam za ovaj meč i nisam opterećivao lijevu ruku. Danas je urađena magnetna rezonanca i utvrđeno je oštećenje lijevog ramenog pojasa - ligamenta``. 

 

Konačna odluka bit će saopštena u 11 sati, a naš najbolji MMA borac nada se da će mu biti odobreno da radi meč protiv M`Pumbua. 

 

``Nadam se da će mi odobriti, jer želim donijeti titulu u Sarajevo. Ovog protivnika ću nokautirati bez lijeve ruke u našem prvom kontaktu. Želim donijeti titulu u moju BiH u moj grad Sarajevo. Vjerujem da će mi dati da radim meč i vjerujem u pobjedu``, istakao je Stojnić za naš portal.

 

Naš borac mnogo se pripremao za ovaj meč koji bi se trebao održati u Plus 5 Areni u Cirihu sa početkom u 23:30.

 

"Ja sam na vaganju imao 120 kilograma dok je M'Pumb imao svega 101 kilu. Danas je bio i doktorski team ispred organizacije, gdje su bili zabrinuti što se tiče moga lijevog ramenena i nisu mi odobrili da radim meč danas. Ja sam uložio žalbu da idem na svoju odgovornost i da mi ovo ne rade, zbog organizatora a i mene koji sam se toliko spremao za titulu. Ne mogu da se pomirim sa tim da mi kažu da kad mi ligamenti lijevog ramena budu sanirani da mogu raditi meč. Trenirao sam za ovaj meč i jednostavno lijevu ruku nisam opetrećivao, oni su danas uradili pregled sa mnom magnetne rezonance i CT-a i gdje je utvrđeno oštećenje lijevog ramenog pojasa-ligamenata. Ne žele da me puste i prijetili su mi čak kaznom i zabranom da se borim godinu dana. Ne znam šta da kažem, ali sam razočaran što ne mogu da radim meč!"

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.