x

Stotinu kadeta MUP-a ZDK položilo svečanu zakletvu!

Jučer, 12.06.2017. godine, sa početkom u 11,00 sati, na atletskom stadionu u Zenici je upriličeno svečano polaganje zakletve stotinu kadeta, 30. generacije, kojim se, nakon uspješno završene obuke na Policijskoj akademiji Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova u Sarajevu, dodjeljuje čin „policajac“ u Ministarstvu unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Nakon polaganje zakletve, kadeti su potpisali izjave o polaganju zakletve i ugovore o radu. Svečanost je održana u prisustvu roditelja i rodbine a prisutnim su se obratili premijer Miralem Galijašević, ministar Nikola Arsenić i policijski komesar Semir Šut.

 

U svom obraćanju policijski komesar Semir Šut je naglasio da je profesionalno postupanje i djelovanje policijskih službenika zaista jedna stalna borba i da će obavljati jedan od najčasnijih, ali sigurno i najtežih i najopasnijih poslova, a to je očuvanje lične i imovinske sigurnosti građana. Takođe im je zaželio puno sreće, napredovanja u službi i dobrih rezultata, uz napomenu, da prvenstveno trebaju biti dobri ljudi, roditelji i sve ono što njihove porodice, radne kolege i zajednica očekuju od njih.

 

Ministar unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Nikola Arsenić je u svom obraćanju kadetima čestitao na završetku obuke i stečenim vještinama, ukazao na specifičnost i težinu policijskih poslova, te izrazio uvjerenje da će njihov budući rad biti pun uspjeha i dobrih rezultata.

 

Prije samog čina polaganja zakletve kadetima se obratio i premijer Zeničko-dobojskog kantona Miralem Galijašević, koji je policijskim službenicima čestitao na položenoj zakletvi i preuzimanju dužnosti, te izrazio nadu da će nove snage Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona uspješno odgovoriti na složene zahtjeve policijskog posla, te uz svoje kolege koji postižu zavidne rezultate, spremno odgovoriti na sve zadatke koji se pred njih postavljaju i sigurnosne rizike sa kojim će se u svom radu susretati.

 

Tekst: Radio zenit

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.