x

Stravični detalji tragedije u Srebreniku: Majka ranije izgubila jednomjesečnu bebu, a sada i trogodišnjeg sina!

U izbjegličkom kampu u naselju Luka kod Srebrenika, jučer u 10 sati, izbio je požar u jednoj od kuća, a smrtno su stradale dvije osobe. Požar, čiji su uzroci još nepoznati, planuo je u stanu, u prizemlju kuće, u kojem su u to vrijeme boravili Ifeta Okanović (85) i njen trogodišnji praunuk R.R. 

Nakon poziva komšija na lice mjesta, veoma brzo su stigli pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Srebrenik, koji su ušli u zapaljenu kuću i iz zadimljenih prostorija izvukli napolje staricu i njenog praunuka.

 

Prema izjavama očevidaca, starica je već bila mrtva, a mališan je još davao znakove života.

 

Vatrogasci su mu pružili vještačko disanje, a potom su ga povezli prema Domu zdravlja, da bi ga na pola puta predali medicinskoj ekipi Hitne službe koja je sa sanitetom već bila krenula prema mjestu požara.

 

U prostorijama Hitne službe dežurni ljekar je pokušao reanimaciju, ali bezuspješno.

 

Majka trogodišnjaka M.S. izašla je nakratko iz kuće, a samo desetak minuta kasnije izbio je požar u kojem su stradali njeni nena i trogodišnji sin.

 

Prema informacijama s lica mjesta, vatra je zahvatila spužvu i krevet, ali uzroci požara su za sada nepoznati.

 

Nakon što su izvukli napolje stradale, vatrogasci su ugasili požar i spriječili širenje vatre na stan na spratu u kojem boravi teško pokretni starac.

 

Majka stradalog dječaka prije nepuna četiri mjeseca, tragičnim slučajem, izgubila je jednomjesečnu bebu, a sada je ostala i bez trogodišnjeg sina i nene.

 

Uviđaj na licu mjesta obavili su pripadnici Odjela kriminalističke policije PS Srebrenik i protivpožarni inspektori MUP-a Tuzlanskog kantona, a po naređenju dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva TK tijelo stradalih prevezena su na Odjel patologije UKC-a Tuzla radi obdukcije.

 

Prema naređenju dežurnog tužioca, obavit će se i sva neophodna vještačenja, kako bi se utvrdili uzroci požara.

(avaz.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.