x

Strip autor Berin Tuzlić upriličio izložbu stripa ``Strašila``!

Strip autor Berin Tuzlić održao je izložbu stripa ``Strašila`` u petak, 26. septembra u sarajevskom Monument Clubu. Izložba stripa ``Strašila`` nastala je kao posljedica globalnog stanja koje su nam donijeli novi komunikacijski tokovi što je za rezultat imalo pojavu stresa proizvodenog od strane globalnih medija koji svoju uređivačku politiku temelje na senzacionalizmu. 

Tuzlić je kreirao karaktere strip junaka na osnovu svog viđenja, scenarija i istraživačkog rada, a koji metaforično predstavljaju deponiju medijskog otpada u kojem se smjestila ova radnja o kojoj ćete moći saznati nešto više u samom obraćanju autora. 

 

Zanimljivo je da se strip ``Strašilo`` našao na policama škotskog strip-izdavača Komicbrew, a od 15. septembra, 2014. godine Komicbrew je aktivirao i online prodaju u engleske verzije ``Strašila``. Strip se prodaje i u našoj zemlji, a može se naći u svim bolje opremljenim knjižarama, kao i u striparnici Aghati comics  sa DVD-om na kojem se nalazi istoimeni  kratki animirani film.
 

 

Ova izložba je bila specifična i po performansu u sklopu kojeg je održana i live promocija novog spota i albuma ``Kad je bal nek je kanibal`` benda Bezbeli apstraklije. Spot za ovu pjesmu urađen je u formi animacije kao strip ``Strašila`` te video kadrova članova benda u formi rotoskop animacije.

 

ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.