Štrudla sa nutellom!
Dekorativna i ukusna štrudla.
Način pripremeZamijesiti tijesto od svih gore navedenih sastojaka i ostaviti tijesto na toplo mjesto da nadođe. Nadošlo tijesto prerezati na 4 loptice iste veličine. Razviti prvu lopticu na Ø 40cm i premazati na tanko nutellom. Odraditi isto i sa drugom i trećom lopticom, razviti na istu veličinu i premazati nutellom. Četvrtom jufkicom prekriti ostale (ne premazivati je) i prerezati ih trokutasto na 16 dijelova iste veličine, kao što je na slici. |
Uzimati po dva trokuta, uvijati ih, ljevom rukom na ljevo, a desnom na desno i sastaviti im krajeve. Kada su svi uvijeni, premazati štrudlu istučenim bjelanjkom i ostaviti na toplo mjesto da ponovo nadođe. Štrudlu peći na 200°C.
Sastojci
Tijesto
500gbrašna
jednafriska germa
200mlmlijeka
dvajaja
100gmargarina
200gšećera
jedanvanilla šećer
Premaz
-nutella
Izvor: bosanskihuhar.ba/ekskluziva.ba
Podijeli komentar
Prijavi komentar
KOMENTARI
Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.