x

Štrudla sa nutellom!

Dekorativna i ukusna štrudla. 

Način pripreme

Zamijesiti tijesto od svih gore navedenih sastojaka i ostaviti tijesto na toplo mjesto da nadođe. Nadošlo tijesto prerezati na 4 loptice iste veličine. Razviti prvu lopticu na Ø 40cm i premazati na tanko nutellom. Odraditi isto i sa drugom i trećom lopticom, razviti na istu veličinu i premazati nutellom. Četvrtom jufkicom prekriti ostale (ne premazivati je) i prerezati ih trokutasto na 16 dijelova iste veličine, kao što je na slici.

Uzimati po dva trokuta, uvijati ih, ljevom rukom na ljevo, a desnom na desno i sastaviti im krajeve. Kada su svi uvijeni, premazati štrudlu istučenim bjelanjkom i ostaviti na toplo mjesto da ponovo nadođe. Štrudlu peći na 200°C.

Sastojci

Tijesto

500gbrašna

jednafriska germa

200mlmlijeka

dvajaja

100gmargarina

200gšećera

jedanvanilla šećer

Premaz

-nutella

 

Izvor: bosanskihuhar.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.