x

Stvari koje nam nedostaju u dugim vezama!

Za većinu osoba najljepši period u vezi je njen početak. Na početku želimo impresionirati jedno drugo i tražimo nove načine na koje bismo to učinili. No, vremenom steknemo sigurnost i neke stvari počnemo uzimati zdravo za gotovo. Nedugo nakon što se prestanemo truditi shvatimo koliko nam sitni znaci pažnje ustvari nedostaju. Nekoliko stvari ne bismo željeli da naši partneri ikada prestanu raditi.

Sitni pokloni - Na početku veze svaka sitnica ga je podsjećala na vas. Pokazivao vam je to kupujući vam vašu omiljenu čokoladu, pojavljujući se nenajavljen na vašim vratima samo kako bi vam lično poželio laku noć ili donoseći vam kafu ili doručak u krevet. Takvim sitnim znakovima pažnje govore nam koliko nas žele i koliko im je stalo do nas i do toga da nas nasmiješe bez obzira koliko smo dugo u vezi.

 

Komplimenti - Bez obzira što ste sigurni da vas smatra privlačnom, svaka žena želi čuti potvrdu. ``Danas si mi baš lijepa``, rečenica je koja će svakoj ženi popraviti dan. Žene ne žele da partneri njihovu ljepotu uzimaju zdravo za gotovo. Mi želimo znati da svojom ljepotom još uvijek plijenimo njihovu pažnju.

 

Seks - Seksualni život vam je sigurno dobar, jer u suprotnom ne biste bili zajedno. No, nijedna žena ne želi čuti pitanje poput - ``Hoćeš seks?``. Nijedna žena ne očekuje romantičnu večeru, cvijeće i svijeće svaku večer, ali malo truda i spontanosti uvijek su dobrodošli.

 

Poruke - Na početku veze dopisujemo se po cijeli dan. Poruke su način na koji osobi dajemo do znanja da mislimo na nju, pa ih stoga šaljemo čak i kada nemamo ništa pametno reći. No, vremenom se broj poruka svede na jednu ili dvije dnevno koje šaljemo više kao rutinski izvještaj o dnevnim aktivnostima, nego kao način da svom partneru pokažemo da nam nedostaje ili da mislimo na njega. Cjelodnevno dopisivanje podsjetit će vas na početak veze kada ste svaku poruku ičšekivali sa nestrpljenjem.

 

Izvor: cafe.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.