x

Stvari koje vam nikad neće trebati na putovanjima, a uporno ih nosite!

Pustite priče o tome da vam trebaju majice koje sprečavaju znojenje ili pantalone koje su i duge i kratke... Neke stvari će vam samo smetati na putovanjima.

Ako malo prosurfujete internetom vidjećete da zapravo ne manjka članak o tome što zapravo morate ponijeti sa sobom na putovanje, a količina informacija koja se nudi može biti porazna za novog putnika. 

 

No mi smo malo odlučili okrenuti drugu stranu medalji i razmisliti o tome što zapravo ne biste trebali nositi sa sobom na putovanje i što bi vam mogli biti samo teret.

 

Pojas za novac

 

Riječ je o pojasu za novac koji stavite ispod košulje, oko struka ili prsiju kako bi u njega stavili novac i kako vam taj isti ne bi ukrali. Stavljen je skoro pa na svaki popis onoga što trebate uzeti sa sobom. E pa mi mislimo da vam on uopšte ne treba. Pojasevi za novac izrađeni su od materijala koji se doslovno lijepi za vas po vrućinama. 

 

Rijetko kada možete pronaći idealan za vaš oblik tijela, a o plaćanju da ne govorimo. Svoj novac radije stavite u prednji džep pantalona gdje ćete biti sigurno da vam niko neće gurati ruke. 

 

Posteljina

 

Mnogi su potrošili stotine eura kako bi kupili `svilene čaršave` koje nose sa sobom na putovanja jer su uvjereni kako je posteljina u hotelima prljava te kako se ne mijenja. Vjerujte nam da rijetko koji hotel može sebi dozvoliti da ne mijenja posteljinu te da ostavi prljavu na krevetima. 

 

S današnjim ocjenjivanjem hotela na TripAdvisoru niko ni ne pomišlja na takvu glupost. S

 

 

 

Posebna odjeća za putovanja

 

Osim ako ne idete na planinarenje ili raftinig nije vam potrebna posebna odjeća za putovanje. Pustite one priče da vam trebaju majice koje sprečavaju znojenje ili pantalone koje su i duge i kratke? 

 

Em što ćete, budimo realni, izgledati smiješno, nakon prvog dana ćete shvatiti da vam takva odjeća nije potrebna i da ste potrošili mjesto u prtljagu na gluposti.

 

Cijela torbica puna ljekova

 

Svi to radimo, neki više neki manje. Sa sobom na putovanja nosimo ljekove protiv dijareje, protiv kašlja, komaraca, buba švaba, zmija, dinusaurusa i inih boleština i nametnika za koje smo na internetu pročitali da bi nas mogli napasti. 

 

A realno je da ni jedan od tih ljekova nećemo trebati. Dobro, ovaj za probavne smetnje bi ipak negdje mogao biti od koristi. Sa sobom ponesite tek nekoliko tabletica protiv bolova, dezinfekcijski gel ili maramice, nešto za probavne smetnje te možda pokoji paracetamol protiv upalnih tegoba. Ništa drugo vam ne treba, a posebno ne alkohol za dezinfekciju rana.

 

Skupi švajcarski nožići

 

Iako su praktični i lijepi, pravi švajcarski nožići su skupi i rijetko kada ćete na putovanjima imati prilike ih upotrijebiti. Osim ako kampujete, onda su opravdani trošak. Kada ste na putovanju trebali križni odvijač? Pa nikada.

 

Izvor: kolektiv.me/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.